Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Ada Colau: "Illa no pot ser candidat a la Generalitat i ministre alhora"

  • Es mostra preocupada per la manca d'organització amb la vacunació
  • Aposta per un futur govern d'esquerres i descarta qualsevol pacte amb JxCat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Ada Colau: "Illa no pot ser candidat a la Generalitat i ministre alhora"

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, admet que no li sembla una bona notícia la candidatura del ministre Salvador Illa per les properes eleccions catalanes. El considera un bon candidat, però és incompatible amb el seu càrrec al Govern central. Reconeix haver-li dit personalment que no es poden jugar tots els papers a l'hora. Creu que la gestió de la pandèmia no es pot barrejar amb la disputa política i demana als socialistes que actuin amb responsabilitat.

Manca de planificació amb la vacunació

L' alcaldessa de Barcelona es mostra comprensiva amb les mesures aprovades per la Generalitat perquè les dades són preocupants, però veu improvització i poca planificació amb les vacunes. Detecta manca de claredat i coherència a l'hora d'explicar les mesures i com es tornen a repetir els errors comesos quan va arribar la primera onada. També reclama que arribin ajuts econòmics pels negocis que estan tancant i que estan patint especialment les restriccions.

Un futur govern d'esquerres

Ada Colau defensa un gran pacte dels partits d'esquerres en la futura configuració del Parlament, el més ampli possible. Afirma que els dos actuals socis del govern català es boicotegen constantment i considera esgotada aquesta fórmula. També es mostra contundent quan afirma que el seu partit mai donarà suport a un govern on estigui JxCat, i titlla el discurs de Laura Borràs com "nacionalisme excloent".

L'aposta per l'urbanisme tàctic

L' alcaldessa de la capital catalana defensa el model d'"urbanisme tàctic" que s'està aplicant a la ciutat. L'objectiu principal és la reducció del volum de cotxes que circulen i també baixar la velocitat mitjana dels vehicles, confirma. Explica que aquestes accions s'estan fent a moltes ciutats del món i destaca que l'ampliació de terrasses de bars amb els blocs de formigó ha garantit la feina de molts ciutadans.

Tot a punt per l'arribada dels Reis d'Orient

Ada Colau confirma que els Reis d'Orient ja estan arribant a Barcelona i que cap nen es quedarà sense la seva joguina. Destaca que estan complint amb totes les mesures de seguretat i demana als més petits que no deixin de posar aigua i menjar pels camells i ses majestats. Recorda que tenen la seva autorització per saltar-se l'horari del toc de queda i poder repartir tots els regals.

L'arribada dels Reis d'Orient es pot seguir per La 1 i les xarxes socials de RTVE Catalunya a partir de les 19:05h d'avui dimecres 5 de gener amb Anna Simon com la mestra de cerimònies.