Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Eva Granados: "És un bon moment perquè Illa deixi Sanitat"

  • Considera els Comuns com un possible soci postelectoral, descartant ERC
  • Es mostra partidària de flexibilitzar la immersió lingüística
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Eva Granados: "És un bon moment perquè Salvador Illa deixi Sanitat"

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, considera que és un bon moment perquè el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixi el càrrec per ser candidat del PSC el proper 14F. Explica que l'actual ministre ha dissenyat tot el pla de vacunació i ara són les comunitats autònomes les que han de liderar la gestió i les accions del dia a dia.

L'aposta de Miquel Iceta

Granados ha aclarit que és Miquel Iceta, i no Pedro Sánchez, qui proposa Illa com a candidat buscant un revulsiu pel PSC. Per la dirigent socialista "les enquestes són favorables a l'actual ministre, és més conegut arreu i en aquestes circumstàncies Illa és millor candidat". Nega rotundament que aquest canvi s'hagués pactat fa dos anys.

El tripartit, una utopia

La vicesecretària primera del PSC descarta un tripartit amb ERC com a soci, perquè "ells ja han exclòs els socialistes de qualsevol pacte", recorda, i apunta que si els repubicans s'imposen als comicis "acabaran tornant a fer un govern independentista". Destaca que si l'eix d'un partit és l'identitari independentista, la coalició és impossible. Amb qui sí veu possibilitats d'arribar a acords estables és amb els Comuns.

Indults fora de la campanya electoral

Eva Granados afirma que el Govern té l'obligació legal de tramitar les sol·licituds d'indults dels pressos, pero creu que ara aquest tema no està sobre la taula. En aquest sentit ha insistit que la realitat dels polítics pressos no ha de ser l'eix de la campanya electoral catalana.

La immersió lingüística, revisable

La dirigent socialista creu que la fórmula actual de la immersió lingüística ha de ser revisada i flexibilitzada. Considera que incloure classes en castellà no afecta a la llei i aposta per compensar oferint més castellà en zones on la llengua habitual a casa i a l'escola és exclusivament el català.