Enlaces accesibilidad
Restriccions

Isabel Ferrer: "Qualsevol mobilitat suposa un risc de mort"

  • Protecció Civil demana molta prudència en la mobilitat durant les festes de Nadal
  • Per desplaçar-se entre el 23 de desembre i el 6 de gener entre comarques o fora de Catalunya cal portar un dels certificats del Departament d'Interior
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Isabel Ferrer: "Qualsevol mobilitat suposa un risc de mort"

A partir del dimecres 23 de desembre i fins al 6 de gener, es podrà sortir de la comarca per visitar familiars o persones properes i també si el grup bombolla es desplaça a una altra residència. Per fer-ho caldrà portar el certificat d’autorresponsabilitat del Departament d’Interior. Les autoritats incideixen en la necessitat de complir el confinament perimetral i el toc de queda. No fer-ho està sancionat amb multes de fins a 6.000 euros.

Certificat d'autoresponsabilitat per Nadal

Certificat d'autoresponsabilitat per Nadal

El certificat és útil per a desplaçaments en vehicle i també a peu. Especialment si es fan lluny del domicili. Pot ser requerit només pels agents de policia. Tot i que no et poden multar per no portar-lo, caldrà certificar que l'activitat s'ajusta a les previstes per l'Estat. Pots portar el document imprès o en un dispositiu mòbil.

Tot i les excepcions permeses, les autoritats recomanen reduir al màxim la mobilitat durant aquestes festes de Nadal per frenar els contagis de la Covid-19, ja que les xifres no són bones.

Protecció Civil demana prudència

La directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha demanat molt prudència en la mobilitat durant aquestes festes de Nadal. En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, ha recordat que les visites als familiars estan permeses, però demana que es facin amb molt de seny i només en casos de necessitat. “Hem de tenir en compte que qualsevol desplaçament i interacció és un risc de mort”.

Isabel Ferrer ha explicat que en cas de mobilitat, cal portar un certificat d’autoresponsabilitat. I també s'ha de presentar un justificant on consti el motiu del desplaçament. “Els Mossos i les policies locals ho demanaran a totes les persones i en cas que no estigui justificat les podran multar, i hauran de tornar enrere”.

Sobre el confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès, Isaber Ferrer ha defensat la necessitat d’aquesta mesura davant la preocupant evolució de la pandèmia en aquestes dues comarques. "Les dades indiquen que no es produirà en breu una estabilització. Es pren aquesta decisió perquè cal revertir la situació”

Recorda les restriccions de mobilitat

• Toc de queda a Catalunya: prohibeix sortir al carrer durant 8 hores, de 10 de la nit fins a 6 del matí, excepte les nits del 24 i 31 de desembre (fins a la 1.00 h) i el 5 de gener (fins a les 23 h).

• Confinament de cap de setmana: no es permet sortir de la comarca.

• Confinament perimetral a Catalunya: no es permet sortir del territori. Els desplaçaments per anar a treballar sí que es permeten.

DESCARREGAT AQUÍ EL CERTIFICAT