Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Dolors Costa: "No s'atreveixen a tancar Barcelona"

  • L'alcaldessa de Campdevànol i presidenta del Patronat de l'Hospital Comarcal critica el tancament perimetral de la comarca
  • "Prendre aquesta decisió a dos dies del Nadal és arrossegar-nos a la fallida", afirma
  • Defineix la gestió de la Generalitat com "nefasta"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'Idees - Dolors Costa: "No s'atreveixen a tancar Barcelona"

L' alcaldessa de Campdevànol i presidenta del Patronat de l'Hospital Comarcal acusa el Govern de "castigar" la seva comarca, el Ripollès, per Nadal i assegura que no s'atreveixen a tancar Barcelona. Afirma que enten la dimensió de la crisi però no les formes com s’han fet les coses. Defineix la decisió com una mostra de falta de respecte, presa amb nocturnitat fruit, insisteix, d'una gestió "nefasta" de la Generalitat i un desgavell polític.

La fallida del sector turístic local

Dolors Costa explica que tancar perimetralment la seva comarca, a dos dies de Nadal, amb moltes reserves d'hotels i restaurants, és portar a la fallida el sector local. Recorda que la Cerdanya i el Ripollès, les dues zones amb restriccions perimetrals, viuen essencialment del turisme i els serveis.

El pont de la Puríssima, la clau

L'alcaldessa de Campevànol manté que el Govern no ha fet res mentre el risc de rebrot pujava, i ara se'ls castiga a ells. Considera que permetre la mobilitat durant el pont de la Puríssima va ser la causa principal de l'actual increment dels índex de rebrot i contagis.  Confirma que no ha rebut cap trucada de la consellera de Salut, Alba Vergès, a qui li recorda que la gestió s'ha de fer des del territori.