Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Ignacio Garriga: "Volem suprimir l'Estat de les autonomies perquè és un sistema fallit"

  • El diputat de Vox titlla "d'imposició" la immersió lingüística
  • Garriga proposa acabar amb la immigració no controlada
  • "L'eutanàsia és la legalització de l'assassinat", afirma
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Ignacio Garriga: "El nostre objectiu és suprimir l'Estat de les autonomies perquè és un sistema fallit"

Ignacio Garriga, candidat de VOX a la presidència de la Generalitat, assegura que el principal objectiu del seu partit és suprimir l'Estat de les autonomies. Un sistema que considera fallit, gens solidari i desigual. Garriga ha destacat que a Madrid es paguen 15 impostos menys que a Catalunya i critica la duplicitat administrativa que pateix l'Estat.

"El govern de la mort"

Ignacio Garriga ha estat molt crític amb la gestió de la pandèmia del govern de Pedro Sánchez, a qui acusa d'haver provocat més morts i malalts per la Covid amb la seva "pèssima gestió". També el considera responsable de la fallida de milers de petites i mitjanes empreses durant la pandèmia. Ha pujat el to i ha titllat l'actual govern de l'Estat com el "govern de la mort", després de l'aprovació de la llei de l'eutanàsia. Garriga considera que és "una forma de legalitzar l'assassinat i promoure el suïcidi".

La immersió com a imposició

El líder català de VOX ha definit la immersió lingüística com una "imposició" lingüística. Ha denuncia que no es pugui escolaritzar un nen a Catalunya en castellà i culpa el PP i el PSOE de mantenir-ho per no recòrrer aquesta llei. "A Catalunya no hi ha llibertat d'educació", insisteix.

Feixistes a la Plaça Sant Jaume "per culpa de Colau"

Garriga s'ha desmarcat de les banderes i proclames feixistes que es van veure a la Plaça de Sant Jaume durant la passada manifestació de VOX. Garriga ha culpat de la situació a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver autoritzat que aquests grups nazis "es manifestessin el mateix dia, hora i en el mateix espai". Un fet que considera insòlit i "amb una clara intenció política".

Control absolut de la immigració

El candidat de VOX a la Generalitat ha relacionat la immigració il·legal amb l'augment de la delinqüència. Ha denunciat que barris com el Raval de Barcelona o alguns de Salt són "guetos on no hi ha cap seguretat als carrers". I ha acusat l'independentisme d'afavorir aquest tipus d'immigració per convertir-los en els "nous catalans".