Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Laura Borràs: "Hem avançat cap a la independència? La resposta és no"

  • La cap de llista de JxCat considera que un govern amb un partit no independentista com els Comuns, impedirà avançar cap a la independència
  • Laura Borràs: "El PDeCAT va creuar una línia vermella judicialitzant el nom del partit"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Per
Laura Borràs: "Hem avançat cap a la independència? La resposta és no"

La cadidata de JuntsxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha reconegut que en aquesta legislatura no s'ha avançat cap a la independència i ha posat en dubte que obrir el govern a Comuns canviï aquest rumb: "És obvi que no avançarem cap a la independència. Si hem tingut dos partits que ho som i no hem avançat".

Nega una purga amb Àngels Chacón

Laura Borràs ha negat que la destitució de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, fos una "purga". Segons ha dit, la remodelació de Govern era prevista ja al mes d'agost. Borràs sí que ha retret al PDeCAT haver portat JuntsxCat als jutjats per l'ús del nom del partit: "Portar als teus companys a la justícia és creuar una línia vermella".

Els homes guanyen per "131 a 0"

La candidata a la presidència de la Generalitat per JunstxCAT s'ha mostrat "molt il·lusionada" de poder ser la primera dona presidenta de la Generalitat: "Ens guanyen 131 a zero". Borràs ha dit que ha patit sempre "els tics masclistes" i ha recordat que són poques les dones que arriben "gairebé" a dalt de tot.

La gestió dels fons europeus

Amb relació a la gestió dels fons europeus per fer front a la pandèmia de la covid-19, Borràs s'ha mostrat temerosa que s'acabin tornant "perquè no hi ha hagut capacitat d'executar-los". Laura Borràs ha assegurat que el govern català ja té una cartera de més de 450 projectes per un import de 40 mil milions d'euros.

Vaig votar la Llei de l'Eutanàsia "per dignitat humana"

Laura Borràs ha explicat el seu vot afirmatiu a la nova Llei de l'Eutanàsia, que ahir es va aprovar al Congrés dels Diputats, perquè creu que és un dret decidir una mort digna, "per qui ho pateix i per les seves famílies".