Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Manuel Valls: "No em penedeixo. Tornaria a donar suport a la investidura d'Ada Colau"

  • El regidor de Barcelona pel Canvi es mostra contrari a unir el tramvia per la Diagonal
  • Creu que Ernest Maragall ha caigut en el populisme i el nacionalisme
  • "No tinc cap intenció de marxar de Barcelona"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Per
Manuel Valls: "No em penedeixo. Tornaria a donar suport a la investidura d'Ada Colau"

Manel Valls, regidor per Barcelona pel Canvi, assegura que mai s'ha penedit del seu suport a Ada Colau per ser alcaldessa de Barcelona. Segons Valls, era un perill que hi haguessin governs independentistes a les dues bandes de la plaça Sant Jaume. "Ho tornaria a fer", afirma, i creu que Ernest Maragall hauria estat pitjor alcalde per la ciutat, perquè ha caigut dins el populisme.

No a la unió del tramvia per la Diagonal

L'ex Primer Ministre francès es mostra contrari a unir el tramvia per la Diagonal. Considera que no és cap prioritat, i critica que des de l'Ajuntament s'aprofiti la pandèmia per canviar el model urbanístic de la ciutat. Aposta per recuperar una Barcelona més ambiciosa i amb projecció internacional, i condiciona el vot favorable als pressupostos municipals a no pujar els impostos.

Canvi legislatiu oportunista per indultar els presos

Manuel Valls no dona suport a l'indult dels polítics presos perquè creu que haurien de mostrar penediment. Argumenta que reformar la justícia per oportunisme polític i sense consens és perillós. Alerta sobre la fragilitat de les democràcies si es juga amb foc modificant lleis i pactant amb partits radicals.

El protagonisme indiscutible del Rei Joan Carles I

El regidor de Barcelona pel Canvi considera que Joan Carles I ha de rendir comptes dels seus moviments econòmics, però insisteix: la democràcia espanyola no s'enten sense la seva figura. Recorda que la monarquia constitucional es va instaurar com element de consens per evitar una nova guerra civil, i defensa el paper de figures històriques com Suárez, Fraga, González, Carrillo, Pujol i Roca.

El seu futur, a Barcelona

Manuel Valls surt al pas de les informacions que el situen de nou a França i confirma que no té cap intenció de marxar de Barcelona. Recorda que la seva mare i fills viuen a París i reivindica les seves dues cultures i orígens. Reitera també que no ha tingut cap oferta de la política francesa per tornar de manera activa.