Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Dolors Sabater: "Xavier García Albiol encarna el racisme institucional"

  • L'exalcaldessa ha denunciat que "no tots els veïns i veïnes" de Badalona tenen els mateixos drets
  • Dolors Sabater evita parlar de les negociacions per encapçalar la candidatura de la CUP el 14-F
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Per
Dolors Sabater: "Xavier García Albiol encarna el racisme institucional"

L'exalcaldessa de Badalona i líder de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, ha lamentat que es triguessin 3 hores a atendre les persones que van escapar de les flames a la nau incendiada: "Els veïns van començar a baixar aigua i mantes, mentre els supervivents estaven envoltats de furgonetes dels Mossos". Sabater ha denunciat que hi va haver una" criminalització" dels ocupants de la nau on es va produir l'incendi i ha afirmat que a Badalona hi ha "racisme institucional" encarnat per l'actual alcalde Xavier García Albiol.

"Ha de ser un punt d'inflexió"

Dolors Sabater ha reclamat que l'incendi de la nau ocupada de Badalona, on van morir 3 persones i 25 més van resultar ferides, marqui un punt d'inflexió: "Els assentaments són una realitat, és provocat per les lleis injustes".

Sense solució definitva

La líder de Guanyem Badalona en Comú, ha dit que van intervenir en l'assentament amb l'equip de Serveis Socials, fent un abordatge humanitari i evitant que es dispersessin, però ha reconegut que no van trobar una solució definitiva: "Nosaltres no ho vam poder resoldre, ni regularitzar-los, ni donar-los un habitatge".

Sobre la possibilitat que encapçali la llista de la CUP a les eleccions del 14 de febrer, com va trascendir ahir, Dolors Sabatér no ha volgut fer cap declaració: "Estem de dol i no faré declaracions al respecte de la meva candidatura. No és el moment".