Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Santi Rodríguez: "Han posat l'índex Rt tan baix per poder ajornar les eleccions"

  • El portaveu del PP al Parlament de Catalunya veu en perill les eleccions del 14-F
  • Defensa l'obertura dels centres comercials per evitar aglomeracions als centres de les ciutats
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Per
Santi Rodríguez: "Han posat l'índex Rt tan baix per poder ajornar les eleccions"

El portaveu del PP al Parlament de Catalunya, Santi Rodríguez, ha posat en dubte que les eleccions catalanes es puguin celebrar el 14F. Per motius epidemiològics, però també polítics. Rodríguez creu que s'ha posat un índex RT tan baix per si es necessiten arguments per ajornar les eleccions. També creu que hi ha formacions com JxCat que vol endarrerir-les per la seva lluita contra ERC per controlar la Generalitat.

Partidari d'obrir els centres comercials

Santi Rodríguez creu que els ciutadans són en part responsables de les aglomeracions a les botigues dels eixos comercials viscudes durant el pont de la Puríssima. Igualment, es mostra favorable a reobrir els centres comercials per evitar que es tornin a repetir aquestes imatges. "Hi hauria dispersió dels compradors", ha dit. El portaveu del PP creu raonable fer sacrificis aquest Nadal per poder tenir un estiu el més proper a la normalitat.

Relació entre l'independentisme i l'extrema dreta

Santi Rodríguez ha assegurat que hi ha un gruix de perfils d'extrema dreta presents dins l'independentisme. En els últims anys, creu que hi ha hagut una radicalització de les posicions sobiranistes que ha ha expulsat els perfils més moderats. El portaveu del PP ha identificat JxCat com el partit "on tenen una millor entrada" els col·lectius més ultres.

Apel·la al votant moderat de Vox

Rodríguez ha qualificat la simbologia feixista en l'acte de Vox a la Plaça Sant Jaume com un "espectacle molt lamentable" que el PPC no comparteix en absolut. I ha afegit que ha quedat clar la diferència de projectes polítics entre el PP i Vox. "Estem disposats a oferir un pacte preelectoral als votants de Vox que es vulguin allunyar de la confrontació", ha afegit. També ha demanat el vot dels votants de Cs que es vulguin allunyar del PSOE. De fet, ha culpat als socialistes d'haver instigat des de La Moncloa la presència de Vox amb l'únic interès de dividir el vot del PP.

Renovació del CGPJ si no hi ha indults

El portaveu del PPC al Parlament ha defensat també que el seu partit condicioni un acord sobre la reforma del poder judicial a excloure Unides Podem del procés i al fet que no s'indulti els presos de l'1-O. "Posar aquestes condicions és no amagar-se de res", ha assegurat Rodríguez. El popular considera que és una dificultat important poder arribar a acords amb un govern en què hi ha persones que "ataquen les institucions des de dins", en referència a Pablo Iglesias.

El cas del rei emèrit

Després de definir-se com a monàrquic, Santi Rodríguez ha demanat que no es barregi una "actitud personal" amb la institució de la monarquia. "La tasca com a rei de Felip VI no està embrutada per aquesta actitud personal que, en cas que es confirmi, seria reprovable", ha conclòs.

Veu difícil un pacte amb Ciutadans

Santi Rodríguez veu complicat el pacte electoral entre el PP i Ciutadans. Considera que la formació d'Inés Arrimadas ha canviat substancialment la seva estratègia acostant-se cada cop més al PSOE. Recorda que l'any 2017 Ciutadans es va endur el vot útil a Catalunya, però ha definit la seva tasca a l'oposició com a "inútil".