Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Joan Tardà: "JxCat no ha fet el dol i va alimentant imaginaris inexistents"

  • Joan Tardà, ex-diputat d'ERC al Congrés, convençut que el seu partit guanyarà les eleccions del 14F
  • Considera "impossible" un acord de govern entre ERC i el PSC
  • Defensa el suport del republicans als pressupostos de l'Estat
  • Titlla de "regular" el govern de Quim Torra
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Per
Joan Tardà: "JxCat no ha fet el dol i va alimentant imaginaris inexistents"

Joan Tardà, exdiputat d'ERC al Congrés, confia en una victòria clara del seu partit a les eleccions del 14F. Valora molt positivament l'anàlisi valent i encertat de la realitat que han fet els seus. Defensa que el centre de gravetat del futur govern es desplaci cap a l'esquerra, construint un eix amb els Comuns i la CUP. Creu que actualment és "impossible" el pacte amb els socialistes catalans, però insisteix en que estan condemnats "a competir i alhora a col·laborar".

El 'mantra' de JxCAT

L'exdiputat d'Esquerra al Congrés creu que JxCAT no ha fet el dol dels fets de l'1 d'octubre. "Han anat alimentant un imaginari inexistent", assegura. Afirma que ho han convertit en una mena de "mantra" i una mina per obtenir èxits electorals.

Pressupostos de l'Estat: o ERC o Ciudadanos

Joan Tardà defensa el suport del seu partit als pressupostos del govern de Sánchez, sense vincular-los a la llibertat dels polítics presos. Té molt clar que si ERC no votava a favor, Ciudadanos hauria donat el seu sí. Considera que hauria estat un fracàs polític no haver negociat els comptes públics.

Manca de lideratge de Quim Torra

L'exdiputat d'ERC titlla com "regular" l'etapa de Quim Torra com a President de la Generalitat. En part, diu, per l'anomalia de tenir exiliats i presos, però també perque el President Torra no tenia capacitat per liderar el Govern.

Pablo Iglesias: valent i amb pes polític

Joan Tardà defineix Pedro Sánchez com un polític "accidentalista", i admet que confia més en Pablo Iglesias. El veu ocupant cada cop més un relat polític important, decissiu. Assegura que ni la CUP ni En Comú Podem tindran la valentia intel·lectual i política que ha tingut Iglesias