Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Isabel Coixet presenta 'Nieva en Benidorm'

La pel·lícula inaugura Les Preestrenes del BCN Film Fest als Cinemes Verdi

La cineasta confessa que amb aquest projecte ha redescobert Benidorm

Per
Cafè d'idees - Isabel Coixet presenta 'Nieva en Benidorm'

La directora de cinema Isabel Coixet visita Cafè d'idees per presentar la seva nova pel·lícula, 'Nieva en Benidorm',  que s'estrena l'11 de desembre. I, aquest dijous, inaugura Les Preestrenes del BCN Film Fest als Cinemes Verdi de Barcelona.

La pel·lícula narra una atípica història d'amor i aprofundeix sobre les segones oportunitats. El protagonista és un home solitari que deixa Manchester i viatja fins a Benidorm, on sembla que ha desaparegut el seu germà. Coixet confessa que amb aquest projecte ha redescobert aquesta ciutat. "A Benidorm molts mons es troben. Ara em desperta una gran tendresa".

Rodada en anglès i castellà, el film està interpretat per un repartiment internacional encapçalat per Timothy Spall, Sarita Choudhury, Ana Torrent Carmen Machi. La directora explica que ja havia treballat amb Machi en diferents curtmetratges i tenia ganes de donar-li un paper especial. A la pel·lícula, l'actriu dóna vida a una policia obsessionada amb Sylvia Plath, una escriptora que va viure a Benidorm i va despertar la curiositat de Coixet.

En reconeixement a la seva trajectòria, la cineasta ha rebut recentment l'Espiga d'Honor de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci). I enguany el ministeri de Cultura li ha concedit el Premi Nacional de Cinematografia. Coixet s'ha mostrat molt agraïda i ha reconegut que no s'ho esperava.