Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Joan Clos: "No sóc partidari de regular el preu del lloguer"

  • L'exalcalde de Barcelona i president d'Asval critica la política d'habitatge de l'alcaldessa Ada Colau
  • Clos critica que es vegin els propietaris d'habitatges com la part dolenta
  • "Estic molt orgullós del projecte 22@ i del Fòrum", afirma
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Joan Clos: "No sóc partidari de regular el preu del lloguer"

L'ex alcalde de Barcelona i president d'Asval Espanya, Joan Clos, creu que regular el preu dels lloguers no millorarà l'accés a l'habitatge. Tot el contrari. Diu que per protegir el llogater s'ha d'augmentar l'oferta. Vaticina que el sector de l'habitatge públic serà un dels més afectats per la pandèmia i no és gens partidari de la construcció de vivendes de protecció oficial.

Crítiques a la gestió d'Ada Colau

Joan Clos ha estat molt crític amb la política d'habitatge d'Ada Colau. Creu que ha estat poc valenta i sempre veu els propietaris com els enemics. Per l'exalcalde barceloní, la ciutat encara pot augmentar la seva densitat i edificabilitat si es dissenya amb una visió de futur, i proposa inspirar-se en el model de lloguer i habitatge públic que tenen països europeus com Alemanya.

Unes crítiques que han estat desqualificades per la mateixa alcaldessa, que acusa Clos d'actuar d'acord amb els interessos del lobby dels grans propietaris. L'exalcalde de Barcelona presideix ara Asval, la primera associació de propietaris d'habitatges de lloguer.

20 anys del 22@

Joan Clos ha defensat com un èxit el districte tecnològic del 22@, que va impulsar sota el seu mandat i que enguany celebra 20 anys. "Ha generat prop de 100.000 llocs de feina", assegura. També reivindica el Parc del Fòrum, que oferia dues solucions: dinamitzar el barri de La Mina i dotar d'un entorn atractiu la depuradora del Besós, que està sota la gran esplanada. En canvi, l'exalcalde barceloní ha mostrat la seva insatisfacció per com s'està gestionant el districte de Ciutat Vella. Troba a faltar més contundència per acabar amb activitats incíviques i il·legals.

Partidari d'una coalició PSC-ERC

L'exalcalde de Barcelona recorda que la capital catalana sempre va tenir acords de coalició per governar, i veuria amb bons ulls un pacte PSC-ERC després del 14-F.Clos creu que el govern de coalició de Pedro Sánchez està funcionant prou bé, i titlla el seu tarannà com "admirable". Recorda que no hi ha cap manual sobre com fer una coalició i ha descartat totalment el seu retorn a la política.