Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Victoria Rosell: "Les morts són la punta de l'iceberg"

  • La delegada del govern contra la violència de gènere adverteix que el 70% de les víctimes no arriben a denunciar
  • Victoria Rosell qualifica de criminal negar la violència de gènere com fa VOX
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Victoria Rosell: "La negació de la violència de gènere es un lema criminal"

La delegada del govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, adverteix que les 41 morts del que portem d'any a Espanya són només la punta de d’iceberg i que fins a un 70% de les víctimes reals no arriben a denunciar.

La pandèmia ha suposat, segons Rossell, un increment de què es coneix com a violència de control i psicològica que són les que menys es denuncien. En aquest sentit ha advertit que "la societat té el deure de denunciar el que està passant darrere de les quatre parets del seu veïnat.

Acompanyament emocional i econòmic de les víctimes

Per Rosell és molt important ser pro actiu amb les víctimes per garantir que se sentin acompanyades permeten la seva autonomia econòmica i laboral: "Hem de permetre que no tinguin por a denunciar", i ha afegit que "amb la por al teu futur no se'ls pot dir que s'atreveixin a anar als tribunals".

Tristesa davant l'actitud de la negació de VOX

La delegada del govern de violència de gènere ha mostrat la gran tristesa que li genera la negació de dels crims masclistes des de les files de Vox: "És un lema criminal perquè significa dir-los a les afectades que el seu problema no existeix i si denuncies no et creurem".

Sobre la importància de la conscienciació perquè els més petits no repeteixin els rols que veuen en els grans, Rosell ha manifestat que l'Estat i la judicatura han d'assumir que "un mal tractador no pot ser un bon pare". En aquest sentit ha recordat la importància de "tenir obertes les escoles i els espais de cultura perquè són llocs on es detecta molta violència de gènere".