Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Nacho Martín Blanco acusa la Generalitat de ser un "govern d'aficionats"

  • Nacho Martín Blanco, diputat de Ciutadans al Parlament, critica la gestió de la Generalitat
  • "Castellà i català són els dos idiomes de Catalunya", afirma
  • Considera diferent pactar amb VOX que amb Bildu
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Per
Nacho Martín Blanco acusa la Generalitat de ser un "govern d'aficionats"

Nacho Martín Blanco, diputat de Ciutadans al Parlament, defineix el Govern com un grup “d’aficionats que improvitzen”, referint-se a les mesures contra la pandèmia. Defensa el model madrileny, que també està rebaixant la corva, i critica les baralles internes dels socis de govern. Destaca que Catalunya està perdent presència econòmica i social a l'estat en favor d'altres regions.

El bilingüisme com a característica pròpia de Catalunya

El diputat de Ciutadans acusa els partits independentistes de voler arraconar el castellà de la vida pública a Catalunya. Nega que els nens a Catalunya tinguin millor nivell de castellà que la mitjana espanyola, tal i com afirma elconseler Bargalló: “és impossible que sigui així fent dues hores per setmana”, insisteix. I afegeix que el tripartit va ser més integrista amb la immersió que CiU. “Catalunya és una societat bilingüe i castellà i català són llengües pròpies de Catalunya”, assegura.

"Hi ha moltes coses de VOX que no m'agraden gens"

Martín Blanco reconeix que el seu partit no ha sapigut explicar la feina que fan al Parlament, i acusa PP i PSC de no voler formar part d’un bloc constitucionalista de cara a les eleccions del 14F. Afirma que el seu partit negocia la llei pressupostària amb Pedro Sánchez per un sentit de “governabilitat”. Veu com una mala notícia que Bildu estigui al Congrés i que pugui ser clau en l’aprovació dels pressupostos. Reconeix, també, que moltes coses de VOX no li agraden, tot i ser socis de govern a Madrid.