Enlaces accesibilidad
L'informatiu

L'inici de la desescalada per sectors

  • La majoria dels establiments obre tot i que no els surten els números
  • Esperen que amb la segona fase es relaxi el toc de queda i les restriccions de mobilitat

Per
L'informatiu - L'inici de la desescalada per sectors

Els bars i restaurants tornen a obrir per "minimitzar pèrdues" encara que no els surtin els números amb la restricció del 30% d’aforament als interiors. Després de 40 dies tancats el Gremi de Restauració de Barcelona assegura que un de cada tres establiments no aixecaran la persiana perquè fan més del 50% de la facturació amb els àpats nocturns. Esperen que a la segona fase es pugui ampliar el toc de queda fins a la mitjanit.

La restauració i la cultura a l'espera que es relaxi el toc de queda

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) ha celebrat mentrestant, tornar a obrir les portes encara que sigui amb una reducció de l'aforament del 50% i un topall de 500 persones. El sector també confia que els topalls, com les restriccions de mobilitat i el toc de queda, s'aniran rebaixant i es permetrà una major assistència als equipaments culturals".

Els gimnasos i els centres esportius, de la seva banda, han arrencat amb l’activitat sota mínims per la limitació del 30% de les activitats però asseguren que de moment la resposta dels clients ha estat molt bona.