Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Marta Vilalta reconeix que les relacions dins el Govern sempre han estat complicades

  • La portaveu d'ERC exigeix un comptador a zero després de les eleccions per no donar "aquests espectacles" entre socis de govern
  • Marta Vilalta: "La negociació dels pressupostos i la resolució del conflicte no estan condicionades una a l’altre"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Marta Vilalta, portaveu i secretària general adjunta d'ERC

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha reconegut que les relacions dins del govern de coalició a Catalunya han estat complicades: "Malauradament les relacions sempre han estat complicades. No ajuda el context, ni la inhabilitació del president Torra". Vilalta ha afegit que s'equivoquen quan en lloc de buscar solucions als problemes, alguns es dediquen a buscar culpables.

"Els ajuts pels autònoms no s’ha fet bé. Ens hem equivocat"

Arran de les crítiques que hi ha hagut aquesta setmana per com s'han tramitat els ajuts als treballadors autònoms, Marta Vilalta ha reconegut que "no s’ha fet bé" i que s'han equivocat, si bé ha afegit que "això no vol dir que no s'estiguin gestionant bé els recursos del departament". Sobre la possibilitat que el conseller de treball, Chakir el Homrani, posi el càrrec a disposició com a responsable de la tramitació dels ajuts ha dit que no era el moment perquè som al final de legislatura i no es podria nomenar un nou conseller, per l'absència de president de la Generalitat: "fer canvis, no és la millor de les decisions, què farem plegarà un responsable, i no en podrem posar un altre?".

Comptador a zero per formar un nou govern

Marta Vilalta s'ha mostrat convençuda que hi haurà una reedició del govern independentista després de les eleccions del febrer "Si així ho diuen les urnes, volem entendre'ns amb aquells amb qui defensem el projecte independentista. Vilalta ha afegit que no volen excloure als qui estan a favor de l’autodeterminació o als sobiranistes, en referència als Comuns: "El que segur que haurem de fer és posar el comptador a zero, per no seguir donant aquests espectacles entre socis de govern". Vilalta si que ha lamentat no trobar en el PSC la mateixa sintonia que troben amb el PSOE.

Pressupostos i diàleg no estan condicionats

Amb relació a la negociació dels pressupostos generals de l'Estat, que s'estan tramitant al Congrés de Diputats, la portaveu dels republicans ha dit que ara estan al període de negociació i que reclamaran partides històriques com ara d'infraestructures o en àmbits socials, que ha qualificat d'incompliments de l’Estat. Per Marta Vilalta la negociació dels pressupostos no està condicionada per la via de diàleg: "Seguim insistint i defensant la via de la negociació. Estem una mica decebuts perquè hi ha hagut bones paraules, però després ens trobem amb operacions policials com fa dues setmanes".

"Tots coneixem a Gabriel Rufián"

La portaveu d'Esquerra ha dit, en relació amb les crítiques, que ahir el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va fer contra la líder de Junts per Catalunya, Laura Borràs, que "cadascú ho hauria fet diferent, però que tothom coneix a Gabriel Rufián". Vilalta ha reconegut que "també és important la forma" i ha dit que no li agradava l'espectacle de retrets.