Enlaces accesibilidad
Incendi tràgic a Badalona

Albiol: " O els ajuntaments podem actuar o això tornarà a passar en un altre espai"

  • Albiol assegura que va denunciar la situació de la nau ocupada al jutjat, però que no ha obtingut resposta
  • L'alcalde de Badalona demana més competències perquè els ajuntaments puguin actuar en casos d'ocupacions d'immobles.
  • El regidor del PP, Juan Fernàndez, assegura al 'Cafè d'idees' que amb Dolors Sabater "la situació de la nau va empitjorar"

Per
Albiol demana més competències per evitar una nova tragèdia

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha defensat en roda de premsa la gestió del seu govern per "resoldre el problema urbanístic, social i de convivència" de la nau ocupada al barri del Gorg. Assegura que des que va entrar a l'alcaldia, el passat mes de maig, s'han dut més d'una vintena d'actuacions adminstratives i que ell personalment va denunciar al jutjat la situació provocada per la ocupació. Però, ha lamentat, encara està a l'espera d'una resposta. L'alcalde badalonía ha assegurat, ensenyant la fotocòpia d'una denúncia, que els veïns també havien portat als jutjats fa mesos els problemes de convivència causats per l'ocupació.

Albiol ensenya la denúncia sobre la nau ocupada

Albiol ensenya la denúncia sobre la nau ocupada ACN

Expedient als propietaris

Albiol ha explicat també que una de les primeres decisions que va prendre com a alcalde va ser "obrir un expedient per restablir la normalitat urbanística" de la nau. Assegura que es van posar en contacte amb els propietaris per recordar-los que té l'immoble tenia una qualificació d'ús industrial i no residencial. "Concretament, els recordem que és il·legal la seva situació per no disposar de la corresponent llicència de canvi d'ús"

Albiol defensa la gestió del seu govern

Xavier García Albiol, alcalde de Badalona durant la roda de premsa ACN

El problema ve de lluny

Des de l'ajuntament badaloní, el primer tinent d'alcalde, Juan Fernández, ha assegurat que els servies socials de l'Ajuntament de Badalona han atès 102 persones. 40 dels supervivents de l'incendi han estat reallotjats de forma provisional. El regidor badaloní ha recordat que es tracta d'un problema que ve de lluny, però que es va començar a complicar fa 3 anys, amb l'arribada de persones conflictives.

Juan Fernandez, primer tinent d'alcalde de Badalona

Crítiques a la gesitó de Dolors Sabater

Fernández ha criticat la postura de l'ex alcaldessa Dolors Sabater i li ha retret que sota el seu mandat "la situació de la nau ocupada va empitjorar". "Amb caritat no se soluciona el problema", ha afegit.