Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Bonaventura Clotet: "L'anunci de la vacuna de Pfizer té una part d'estratègia de màrqueting"

  • El Doctor Bonaventura Clotet recomana moderar l'optimisme davant la vacuna de Pfizer
  • Considera factible reobrir restaurants i espais culturals passats els 15 dies de pròrroga
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Bonaventura Clotet: "L'anunci de la vacuna de Pfizer té una part d'estratègia de màrqueting" | Cafè d'idees - RTVE Catalunya

El doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germas Trias i Pujol, es mostra prudent davant l'anunci de la vacuna desenvolupada per Pfizer. "En aquest anunci hi ha una intenció de fer màrqueting", afirma, perquè encara s'han de resoldre molts interrogants, com la durada d'aquesta inmunitat, la resposta de la gent gran o la possibilitat de reinfecció. Recorda també que els terminis per fer-la apta per la població són llargs i que encara queda molt perquè sigui una realitat. Es mostra convençut que el 2021 serà un any d'esperança i recuperació i es podria començar a vacunar massivament la població.

Higiene, test ràpid i distància social

"No podem dir-li a la gent que hem d'aguantar fins el març i que llavors ens vacunem i tot haurà passat", ha insistit el doctor. Clotet. Remarca que el desenvolupament dels tests ràpids permet detectar la persona altament infectiva, i pot ser clau per tornar a una certa normalitat. També destaca que s'estan desenvolupant tractaments cada cop més efectius per reduir la gravetat de la malatia i la durada d'aquesta entre els malalts, que considera fonamentals per contenir la pandèmia. Afirma, igualment, que un bon ús de la mascareta, una correcta higiene de mans i la distància social han de seguir formant part de la nostra quotidianeitat.

Es podrien reobrir restaurants i espais culturals

Bonaventura Clotet, durant l'entrevista amb Gemma Nierga, ha defensat les restriccions aprovades per la Generalitat, perquè s'està contenint l'augment de casos positius, i considera que un cop passin els 15 dies de pròrroga, s'haurien d'obrir els negocis de restauració i reprendre les activitats culturals amb totes les mesures sanitàries establertes de distància i aforament. "Necessitem tornar a una certa normalitat en el món de la cultura", ha declarat. Preguntat sobre les celebracions nadalenques, recomana que es limitin a l'entorn familiar i que sobretot es tingui molta cura de la gent gran.

Segons la seva opinió, amb els tancaments perimetrals en cas de focus de contagi seria suficient, i no preveu un confinament domiciliari general.