Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Ferran Bel: "Reivindico la manera de fer política de Convergència"

  • El portaveu del PDeCat al Congrés es desmarca de l'estratègia de confrontació de JxCat
  • Ferran Bel mostra la disposició del seu partit a negociar els pressupostos de l'Estat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ferran Bel: "Reivindico la manera de fer política de Convergència"

El diputat al Congrés pel PDeCat, Ferran Bel, s'ha desmarcat obertament de l'estratègia de JxCat i ha reivindicat la política "pragmàtica i centrada" de Convergència Democràtica de Catalunya. Ferran Bel defineix el PDeCat com a hereu d'aquelles sigles, que segons ha dit, va ser "un error" deixar perdre.

Cessament "polític i partidista" d'Àngels Chacón

Ferran Bel s'ha mostrat molt crític també amb la manera com el nou partit de Carles Puigdemont ha tractat el PDeCat. Assegura que el cessament de la consellera Àngels Chacón va ser per motivacions "polítiques i partidistes". Durant l'entrevista amb Gemma Nierga al 'Cafè d'idees', Ferran Bel ha confessat que "va ser terrible" viure el trencament entre el PDeCat i JxCat, i ha acusat Puigdemont de no respectar l'acord sobre les sigles de JxCat.

A favor de negociar els pressupostos de l'Estat

La via més pactista del PDeCat també es veu reflexada en els pressupostos de l'Estat. Ferran Bel ha explicat els motius de no apostar per una esmena a la totalitat, com sí van fer els seus companys de JxCat al Congrés. Assegura que "no s'entén què es guanya" amb aquesta actitud enmig d'una situació sanitària com la que vivim i s'ha distanciat dels arguments de Laura Borràs.

Bel assegura que el seu partit no s'instal·larà en el "no per el no" a l'hora de votar els pressupostos, i defensa la negociació perquè si no s'aproven, "es mantindran els del 2018 dissenyats per Montoro i el PP".

La unilateralitat és fum si no es pot exercir

Repassant aquests anys de procés independentista, Ferran Bel s'ha mostrat decebut per les situacions viscudes. Ha reconegut que no s'havia imaginat mai que acabés "amb polítics empresonats i a l'exili" o "amb la policia atonyinant gent que anava a votar", ha dit. I ha demanat més autocrítica a alguns representants independentistes.

Segons ell, "la unilateralitat només es pot exercir si tens la capacitat d'exercir-la i s'ha demostrat que no la vam tenir, ni avui la tenim".Per això, considera que és "vendre fum" i "enganyar a la gent" fer promeses en aquest sentit.