Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Josep González: "Podríem perdre el 30% de les empreses i autònoms per la pandèmia"

  • El president de Pimec espera que la millora de les dades porti a una obertura dels establiments
  • Josep González reclama facilitar que la gent pugui agafar el cotxe privat per anar a treballar
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Josep González: "Podríem perdre el 30% de les empreses i els autònoms per la pandèmia"

El president de Pimec, Josep González, adverteix que si les administracions no són més generoses en les ajudes "podríem perdre fins a un 30% dels autònoms i les empreses per la pandèmia". González ha xifrat en prop de 100 mil els afectats a Catalunya si s'allarga la situació i ha lamentat que fins ara les principals ajudes s'hagin limitat als crèdits ICO, que suposen més endeutament i moltes no podran tornar: "Per això reclamem allargar les carències almenys un o dos anys més".

Espera que la millora de les dades porti a una obertura dels establiments

Entrevistat per Gemma Nierga al 'Cafè d'idees' el president de Pimec ha criticat que “les restriccions han estat massa dures” i hauria estat millor aplicar-les de forma més progressiva "per exemple permetent que la gent pugui dinar als restaurants". "Espero que amb la millora de les xifres ara hi hagi una obertura dels establiments", ha indicat. A més, ha advertit que els 40 milions aprovats per la Generalitat pel sector de la restauració suposen en prou feines 1.500 euros d'ajuda per cada establiment: "És una bona idea però fluixa".

Reclama facilitar que la gent pugui agafar el cotxe per anar a treballar

El president de Pimec s'ha mostrat, d'altra banda, rotundament contrari al fet que el teletreball sigui obligatori: "tampoc tenim clar que els contagis més importants es donin als transports públics. Hauríem de facilitar que la gent pugui agafar el cotxe privat".