Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Josep Borrell: "Del resultat electoral als EEUU en depèn un ordre internacional multilateral"

  • Les relacions de la UE amb Donald Trump no han sigut massa bones
  • La relació transatlàntica no serà la mateixa després de 4 anys de Trump
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Josep Borrell, alt representant de la Unió Europea
RTVE Catalunya

L'alt representant de la Unió Europea, Josep Borrell, s'ha mostrat preocupat per les acusacions de frau a les eleccions als Estats Units. Borrell ha dit que del seu resultat en depèn que els Estats Units ajudin a la Unió Europea a construir un ordre multilateral. L'alt representant de la UE ha demanat que els Estats Units puguin tornar a l'acord de París sobre canvi climàtic o a l'acord nuclear amb Iran. Josep Borrell considera que les relacions entre la UE i els EEUU es ressentiran després dels 4 anys de Donald Trump, i que la UE haurà de "desenvolupar estratègies pròpies".

Els ajuts de la UE permetran un futur més enllà del turisme

Borrell també s'ha referit a l'entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, que països turístics com Espanya s'han vist més afectats per la crisi de la pandèmia i que "no és un problema d'un govern o d'un altre". Josep Borrell ha valorat els ajuts que es rebran de la UE com a "molt important" i que permetran encarar el futur amb unes bases més sòlides.

L'alt representant de la UE ha afegit quev països on l'estructura de l'economia es basa en la movilitat, com l'espanyola, però també la grega, la italiana o la francesa s'han vist més afectades per la pandèmia.