Enlaces accesibilidad
Pont de la Puríssima

El Pirineu dona el "pont" per perdut

  • Els hotels reconeixen que no tenen reserves i la majoria seguiran tancats
  • Les estacions d'esquí tampoc obriran i el sector posa l'esperança en Nadal

Per
El Pirineu dona el "pont" per perdut

El Pirineu es prepara per a un pont de la Puríssima atípic marcat per la frenada en la desescalada que evitarà que la campanya d'esquí pugui començar com estava previst. Les estacions catalanes ja han anunciat que no obriran tampoc el 9 de desembre i la majoria d'hotels tampoc obriran perquè no hi ha reserves. Mentrestant, des d'Andorra i també les estacions nord catalanes de l'Alta Cerdanya i el Capcir reclamen unanimitat en l'obertura de l'esquí per no generar més mobilitat transfronterera. El sector s'ha vist obligat a posar les esperances de negoci en la campanya de Nadal.

Els hotelers del Pirineu han vist com les reserves pel pont de la Puríssima no han arribat i molts han optat per no obrir perquè no els surten els números. La mobilitat reduïda no ha ajudat a incentivar les reserves de darrera hora amb les que alguns negocis confiaven. El responsable de l'Hotel Pessets de Sort, Ramon Aytés, creu aquest pont només pujaran al Pirineu els qui tenen segones residències. El que sí que han notat els hotels és que les reserves s'estan "animant" per les festes de Nadal. Per això, Aytés ha alertat que si es perd la campanya de Nadal, el sector no facturaria el 90% de tot l'hivern, per la qual cosa ha considerat "necessari" que les estacions d'esquí obrin.

"Esperàvem aixecar l'ERTO aquest divendres"

El director d'Altitud Extrem, Xavi Fanlo, empresa que ofereix serveis d'esquí de muntanya i raquetes de neu al Parc d'Aventura de la Molina (Cerdanya), reconeix que viu la situació amb "preocupació". "Estem en ERTO des de l'octubre i esperàvem aixecar-lo aquest divendres", explica. També assegura que els seus vuit treballadors n'estan pendents i hi ha "nerviosisme" perquè tothom "vol i necessita treballar". A més, detalla que, en un any normal, la plantilla arribaria a la quinzena de persones al principi de la temporada.

Pèrdues de 100 MEUR a les estacions nord catalanes

Mentre, el fet que les estacions d'esquí situades a l'Alta Cerdanya i el Capcir no puguin obrir fins a mitjans de gener comportarà unes pèrdues de gairebé 100 MEUR, sumant l'impacte econòmic que causa a les pistes i el d'activitats vinculades com ara el comerç, la restauració i l'hostaleria. Segons ha explicat el director de l'oficina de turisme de Les Angles, Antonio Martin, l'únic punt fort de la temporada que els queda és el de la setmana blanca del febrer, ja que perden tant el pont de la Puríssima com les festes de Nadal.