Enlaces accesibilidad
L'informatiu

Les quatre fases de la desescalada

  • A la primera la restauració podrà obrir fins a les 21.30 sense límit d'aforament a terrasses i la cultura ho farà al 50%
  • Limitació del 30% als gimnasos i lliure mobilitat a partir de la fase 3 el 21 de desembre

Per
L'informatiu - Les quatre fases de la desescalada

Primera fase, a partir del 23 de novembre

Els bars i restaurants podran obrir fins a les 21:30. Les terrasses no tindran límit d'aforament però amb un màxim de 4 persones per taula i i dos metres de separació. A l'interior es limita l'aforament al 30% i s'haurà de garantir una adequada ventilació.

A la cultura, teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts tornen a obrir però amb aforament del 50% i un màxim de 500 persones. En el cas de les sales de concerts feia 8 mesos que estaven tancats.

S'obren els equipaments esportius a l'aire lliure al 50% i els espais tancats com gimnasos o pavellons ho faran amb un aforament del 30% però amb cita prèvia. No es podran utilitzar els vestidors, tret de les piscines.

Als comerços es manté la limitació del 30% als que ocupen menys de 800 metres quadrats. La resta seguiran havent d'acotar l'espai.

No es modifica el tancament perimetral de Catalunya ni el confinament de cap de setmana i el toc de queda. Les reunions segueixen restringides a només sis persones.

Segona fase, a partir del 7 de desembre

El confinament municipal de cap de setmana passa a ser comarcal. L'interior de bars i restaurants, així com els comerços s'amplia al 50% d'aforament. Els centres comercials podran reobrir però al 30%. La cultura passa a un 70% d'aforament tret de museus, biblioteques i sales d'exposicions que mantindran la meitat de la seva capacitat. Les activitats esportives assoleixen el 50% d'aforament tant en interior com exterior.

Tercera fase, a partir del 21 de desembre

S'aixeca finalment el confinament perimetral a Catalunya i es posa fi al de cap de setmana. Seguirà el toc de queda nocturn i les reunions s'amplien a 10 persones. L'esport a l'aire lliure arribarà al 70% i es manté el 50% pel dels recintes interiors. A la cultura s'amplia aforament fins al 70% i els actes religiosos hauran de garantir la meitat de la capacitat.

Quarta fase, a partir del 4 de gener

Serà quan l'educació podrà recuperar les classes presencials pel que fa al batxillerat i els cicles formatius. Les extraescolars ja no es restringeixen a un màxim de 6 persones. Els centres comercials arribaran al 50% d'aforament. Seguirà el límit de trobades de deu persones i el toc de queda nocturn.