Enlaces accesibilidad
Pla de vacunació

Alba Vergés: "Catalunya està preparada per vacunar al gener"

  • El Banc de Sang i Teixits rebrà i emmagatzemarà les vacunes
  • Els ciutadans no podran triar el tipus de vacuna que se'ls administrarà
  • La Generalitat defensa "la seguretat de les vacunes"

Per
El Govern defensa la seguretat de les vacunes

La consellera de Salut, Alba Vergés anuncia que Catalunya està preparada per començar a vacunar contra la Covid-19 a partir de gener. Vergés ha defensat que "les vacunes que arribaran a Catalunya són segures". Sobre la logística de la vacunació, la generalitat ha previst que el Banc de Sang i Teixits sigui qui rebi i emmagatzemi les vacunes en quatre ultracongeladors especifics per les dosis de Pfizer, que seran les primeres a arribar. Les segones seran les de Moderna i les terceres les d'AstraZeneca.

Alba Vergés assegura que Catalunya està preparada per començar a vacunar a partir del gener

Els ciutadans no podran triar la vacuna

La Generalitat preveu que durant el primer trimestre arribin a Catalunya 900 mil doses que serviran per vacunar fins a 470 mil persones. La vacunació sera gratuïta, no serà obligatoria i s'estima que la immunitat duri entre 16 i 18 mesos segons els resultats dels estudis fets fins al moment.

La doctora Carmen Cabezas, responsable de l'estratègia de vacunació de la Covid-19, ha avançat que, en principi, els ciutadans no podran triar el tipus de vacuna que se'ls administra. Cabezas ha demanat confiança i ha recordat que la Generalitat "té una experiència molt rellevant en vacunació i ha recordat que només la campanya de la grip s'administren prop de 1'4 milions de dosis en poc més de cinc setmanes.

Carmen Cabezas assegura que les vacunes seran totalment segures

Crida a no relaxar-se per deixar enrere l'any de la pandèmia

El vicepresident, Pere Aragonès ha animat a la societat a "no defallir" indicant que "estem a la recta final i ara seria el pitjor moment per relaxar-nos". "Cal persistir en la responsabilitat individual". Aragonès ha anunciat que la Generalitat està "a punt per a la campanya de la vacunació" i que servirà perquè Catalunya "deixi l'any de la pandèmia i el 2021 pugui ser l'any de la reconstrucció".