Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

José Zaragoza veu fracassat "l'experiment" del procés i reclama recuperar la convivència a Catalunya

  • José Zaragoza nega que el PSC se n'alegri de l’empresonament de líders independentistes
  • Espera que l'operació Volhov de la Guàrdia Civil no entorpeixi el diàleg amb Catalunya
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
José Zaragoza

El diputat del PSC al Congrés, José Zaragoza ha dit al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga que veu fracassat "l'experiment" del procés i que el debat sobre el referèndum és "una deformació: els catalans ja hem votat".

Crítiques a la via unilateral i aposta pel diàleg

Zaragoza ha criticat la proposta de Junts per Catalunya de declarar una DUI si aconsegueixen el 50% dels vots a les pròximes eleccions perquè, ha recordat "ja la van fer amb el 47% dels vots!". Ha dit que el que cal és trobar una solució per recuperar la convivència a Catalunya. Zaragoza ha reiterat el compromís del govern de Pedro Sánchez amb la taula del diàleg. Ha lamentat que l'independentisme estigui sotmès a l'estratègia de Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont.

Zaragoza diu que no s'alegra de la situació dels presos independentistes

El diputat socialista ha negat que "s'alegri de l'empresonament dels líders independentistes" i ha censurat afirmacions com les que el portaveu d'Esquerra, Sergi Sabrià,  va fer aquesta setmana en aquest mateix programa. Zaragoza, però, creu que el debat no s'ha de centrar "a solucionar els problemes d'uns quants catalans".

Entre els detinguts a l'Operació Volhov hi ha Xavier Vendrell, amb qui Zaragoza va compartir responsabilitats durant el govern tripartit d'esquerres. Zaragoza reconeix que hi té una relació d'amistat amb ell, "des de fa molts anys", però que es va assabentar de la seva detenció per la premsa. I ha afegit que no creia que Pedro Sánchez hi estigués al cas perquè es tracta d'una operació dirigida per un jutge.

Dures crítiques a Pablo Casado

José Zaragoza ha censurat l'actitud del PP en aquesta situació de pandèmia i ha carregat durament contra el seu líder, Pablo Casado. "És un professional de la desqualificació. Només li reconec que va fer una ratlla a 40 anys de governs i no de 80 anys", ha dit. Pel diputat socialista, darrere del discurs de Casado durant la moció de censura presentada per Vox al Congrés, hi ha un "ajuste de cuentas personal" entre el líder del PP i Abascal.

Govern de Miquel Iceta amb els Comuns

El diputat del PSC creu que el seu partit ha recuperat el lideratge de la gent que no és partidària de la independència, en detriment de Ciutadans. I mirant a l'escenari postelectoral a Catalunya ha mostrat la seva aposta per un govern "liderat per Miquel Iceta, amb els Comuns".