Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Anton Costas: "És el moment de gastar, gastar i gastar"

  • L'expresident del Cercle d’Economia alerta que per accedir als fons europeus s’han de presentar projectes seriosos
  • Anton Costas considera que ens vam “equivocar de prioritats deixant de banda la sanitat”
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Antón Costas: "És el moment de gastar, gastar i gastar"

El catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, Anton Costas, assegura que l'única opció que té el govern espanyol davant la delicada situació del país és augmentar la despesa pública: "No hi ha una alternativa sensata que gastar, gastar i gastar, però tenint clar que en el futur haurem de tornar el favor". L'expresident del cercle d'economia ha advertit, això sí, que si Espanya vol els 140 mil milions dels fons europeus haurà de presentar projectes seriosos. Si no, ens quedarem només amb el 30% dels diners".

Lamenta haver deixat de banda la sanitat

Entrevistat per Gemma Nierga, l'expresident del Cercle d'Economia ha reconegut que "durant anys hem tingut les prioritats equivocades deixant de banda el sistema sanitari. Creiem que la prioritat era l'eficiència i vam oblidar la importància de tenir bens públics ben preparats".

El discurs de Casado l'allunya del radicalisme

El catedràtic Anton Costas també destacat que el discurs de Pablo Casado durant la moció de censura suposa un viratge que l'allunya del radicalisme: "Ha fet un viratge que el portarà o fora del partit o el convertirà en líder".

Anton Costas ha demanat, d'altra banda, evitar pensar que la vacuna ho solucionarà tot. "No pensem que quan arribi la vacuna tornarem a la vella normalitat" i ha demanat recuperar el servei militar obligatori com una mesura de cohesió.