Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Jéssica Albiach: "Potser no s'hauria d'haver arribat fins aquí"

  • La presidenta d’En Comú Podem veu necessàries les restriccions, però troba a faltar més control
  • Jéssica Albiach censura l'actitud del PP i l'acursa de bloquejar la reforma del CGPJ

Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Jéssica Albiach: "Potser no s'hauria d'haver arribat fins aquí"

Jéssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem, ha avalat les noves mesures que la Generalitat aplicarà a partir d'aquest divendres per mirar de frenar el coronavirus. Un suport, però, acompanyat de retrets. Albiach critica la manca de reforç de l’assistència primària i troba a faltar més control de la distància social per part de Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. "Potser no s'hauria haver arribat fins aquí”, s’ha lamentat.

En l’entrevista al ‘Cafè d’idees’ amb Gemma Nierga, ha mostrat la disposició dels Comuns a pactar després de les eleccions amb partits amb qui ja governen, com el PSC o Esquerra. Albiach s'ha mostrat partidària de buscar ara grans consensos. "Més que un plebiscit del 50% que no se sap massa bé per a què és, preferim anar a un acord del 90% per transformar o blindar la sanitat".

Discurs "perillós" de Vox

La presidenta d’En Comú Podem ha parlat de la crispació política i ha recordat el seu discurs al Congrés, on es va referir a la il·legalització d'Alba Daurada a Grècia. Ha dit que cal prudència i que partits com Vox, "estan en un discurs molt perillós que poden posar en perill la convivència, hem d'estar amatents, tot i que encara no estem en aquest punt."

Renovació del CGPJ

Preguntada per la reforma de la llei per renovar el CGPJ, la líder dels Comuns ha censurat l’actitud del PP i l’ha acusat de voler “influir en la vida política a través de la justícia” i ha recordat que els membres de la cúpula judicial tenen el mandat caducat.

Indults als presos independentistes

Sobre la tramitació dels indults als presos catalans, Albiach ha dit que "no entendria que els partits independentistes no hi votessin a favor" i ha afegit que ara mateix no hi ha una correlació de forces necessària perquè una llei d'amnistia tiri endavant. Jéssica Albiach s’ha definit com a “republicana, no independentista, més valenciana i catalana que espanyola" i que aposta per la sobirania compartida.

Els Comuns, ha assegurat, són favorables a reunir la taula de diàleg tot i l’actual context polític. Creu que seria senyal de “maduresa política”.