Enlaces accesibilidad

Gaudiana : l'arquitecte, l'obra i el seu temps

  • La sèrie Gauidiana mostra en 6 capítols els aspectes més insòlits i creatius del llegat d'Antoni Gaudí
  • Aquest programa fou la contribució de TVE a Catalunya als actes del 150 aniversari del naixement de l'arquitecte
  • També ens apropa a petits detalls biogràfics o artístics de l'arquitecte, i el moment social que va viure

Per
Gaudiana: una sèrie pèr conèixer Antoni Gaudí, el seu pensament i el seu temps
Gaudiana: una sèrie pèr conèixer Antoni Gaudí, el seu pensament i el seu temps

Gaudiana és una sèrie documental de sis capítols que mostra els aspectes més insòlits i creatius del llegat d'Antoni Gaudí, descobreix projectes que el genial arquitecte no va arribar a realitzar, i aprofundeix en la seva vida amb testimonis en exclusiva.

Aquesta serie es va fer per contribuir des de TVE a Catalunya als actes commemoratius del 150 aniversari del naixement de Gaudí. Gràcies a la tecnologia 3D hi veiem dos projectes internacionals que el genial arquitecte no va arribar a realizar: les Missions Franciscanes de Tànger i un hotel a Nova York.

Testimonis, estretament vinculats a Gaudí, parlen per primera vegada. Els testimonis de Rosa Parés, Montserrat Rius i Camps i Rafael Soler, tres persones que per primera vegada han accedit a parlar dels seus records i vincles amb Gaudí.

Així, Gaudiana descobreix detalls biogràfics i artístics inèdits.

Gaudiana descobreix detalls biogràfics i artístics inèdits.

El sis reportatges de 25 minuts cadascun retraten el Gaudí home, esmicolen la seva arquitectura i mostren la influència de la seva obra i el seu llegat. El Gaudí viatger, l'amant de la natura, l'artista i el seu temps, la seva herència en l'arquitectura moderna.

No hi falten curiositats com els primers dibuixos d'Antoni Gaudí, les notes acadèmiques de 1865, quan era un adolescent, o els espais en els que va trobar la inspiració per a algunes de les seves més celebrades obres.

Capítol 1

Capítol 2

Capítol 3

Capítol 4

Capítol 5

Capítol 6