Enlaces accesibilidad

Bany Compartit

  • Sitcom de 13 capítols de 25 minut: Cada episodi compta amb tres històries independents, explicades successivament i amb una seqüència final que les uneix a totes tres.
  • Bany Compartit és una sèrie amb un format innovador basada en l’humor.
  • El protagonista és un únic bany on quatre amigues i companyes de pis comparteixen confessions, secrets, discussions, alegries i decepcions dins d’un espai tan íntim com és un bany.

Per
Bany Compartit - Making off

BANY COMPARTIT és una sitcom que mostra les vivències de quatre joves estudiants a través de l’únic lavabo que hi ha al pis on viuen.

Són quatre noies d’orígens geogràfics i socio-culturals molt diferents, que es veuen obligades a compartir el mirall, la dutxa, el xampú, però també secrets, vivències, ambicions i desenganys. Al llarg de la sèrie les protagonistes s’aniran alliberant de les seves alegries i frustracions més íntimes per a construir una amistat vertadera i de molta complicitat.

Logo 'Bany compartit'

Logo 'Bany compartit'

L’humor dels capítols es basa en les emocions i la màgia deldia a dia. És un humor positiu i vitalista que s’expandeix en totes les situacions i diàlegs entre les protagonistes. Les situacions s’inspiren en les emocions i la vida de moltes noies de la seva edat: la por d’afrontar-te a tu mateixa, la complexitat de la joventut, la transició a la maduresa i la complicitat i solidaritat entre noies.

La primera temporada de BANY COMPARTIT s’escriu principalment en català. “Principalment” significa que la presència de parts del diàleg en castellà seran habituals, com ho és també el fet que en qualsevol conversa entre noies joves a Catalunya es passi amb naturalitat d’un idioma a l’altre, molt sovint i per raons una mica misterioses.

En definitiva: amors, baralles per tenir la raó, ànims i rialles, secrets inconfessables, l’Instagram, les Apps de cites, les discussions amb els pares, la recerca de feina o de la vocació i els conflictes d’una estreta convivència.

El decorat

L’únic espai de la sèrie, el bany, és el lloc on passen més hores del dia: és des d’on poden agafar el wifi de l’hotel del davant. Allà mateix, dintre d’un univers femení i personal, s’encén la metxa de situacions que poden partir d’una anècdota quotidiana però que derivaran ràpidament a situacions hilarants i fins i tot absurdes que, d’una manera o una altra, transformen aquest espai: el bany.

Imatge del rodatge en el bany

Imatge del rodatge en el bany

]

Les protagonistes

Les protagonistes de la sèrie són quatre noies en la seva vintena molt diferents entre si que són a un procés de canvi: la Rosa, tota raó i ordre, i l’Alícia, una popular influencer, amigues des de la infància, s’han mudat recentment al pis de la família de la Rosa a Barcelona. La Greta ha vingut del seu petit poble dels Pirineus de Lleida a estudiar Interpretació. Completa el pis la Manu, viscuda, irònica i misteriosa. Ningú no sap ben bé d’on ve i perquè es queda la quarta habitació de lloguer, però totes juntes comencen una nova etapa a la ciutat. Totes quatre, tot i ser molt diferents, formen una preciosa, única, estranya i petita família. Totes quatre, tot i ser molt diferents, formen una preciosa, única, estranya i petita família.

L’Alícia, l’instagramer, la futura estrella

Alícia, protagonista de 'Bany compartit'

Alícia, protagonista de 'Bany compartit'

L’Alícia va decidir molt jove que seria famosa. Té fusta d’artista, té talent, té passió, té ingeni i s’atreveix amb tot, res l’espanta.Vitalista, teatral, extrema, carismàtica. L’Alícia té 20 anys i ja ha comença a ser na celebritat a les xarxes. Comença a tenir certa reputació com a INFLUENCER i seria capaç de qualsevol cosa per uns quants milers de “likes”. No té gaire clar què farà amb la seva vida, però creu que això és un problema secundari. Allò realment important a la vida és COM fer el que fas i ella ho té claríssim: A la seva manera. L’Alícia és addicta a ella mateixa. És egocèntrica, egoista i egomitòmana.

L’Alícia viu al seu país de les meravelles que és el seu propi univers creat a les xarxes. Aquest és el món en el que se sent còmode i sobirana.

Però al món hi ha quelcom més que selfies i likes. La realitat concreta i tangible sempre apareix per complicar la vida de l’Alícia, per trencar amb els seus somnis i ambicions. Tendeix a confondre somnis amb realitat, a construir castells en l’aire digital, a imaginar la manera perquè d’aquí a quinze anys estigui vivint en una casa amb piscina dalt d’un turó a Los Ángeles.

La Rosa, la responsable, la hipercrítica i perfeccionista

Rosa, una de les protagonistes de la sèrie 'Bany compartit'

Rosa, una de les protagonistes de la sèrie 'Bany compartit'

La Rosa és tot cervell i contenció. És la noia perfecta, extremadament exigent amb ella mateixa i, per tant, amb tots els demés. Sempre sap exactament com s’han de fer les coses, tot i que sovint la prudència li aconselli callar i esperar. Filla única, de classe mitja alta, de pares exigents, la Rosa va conèixer l’Alícia al parvulari i van seguir juntes durant tota l’escolarització. De la seva amiga de sempre, admira la llibertat, l’espontaneïtat, el deixar-se portar, la capacitat d’improvisació, la confiança incondicional en allò que el futur els hi pugui portar. La Rosa encarna aquesta consciència crítica que tots tenim, aquesta autoexigència que ens fa no acabar de gaudir mai de tot allò que vivim. Considera que les coses no s’estan fent del tot correctament. Inclús quan aconsegueix sortir-se amb la seva, no queda mai del tot satisfeta. Tot i això, la Rosa és prou llesta i perspicaç per saber que no pot anar per la vida criticantho tot i acostuma a dissimular el seu màxim nivell d’exigència. Per això, sovint, prefereix recollir ella mateixa la roba bruta de totes les seves amigues i posar una rentadora que anar perseguint-les perquè ho facin elles.

La Greta, la nena estranya, la petita bruixa encantadora

Greta, una de les protagonistes de la sèrie 'Bany compartit'

Greta, una de les protagonistes de la sèrie 'Bany compartit'

Tot i l’enorme innocència i dolçor, la Greta és una criatura que encara no ha estat tocada per la societat moderna. Ella arriba al pis que comparteixen la Rosa i l’Alícia el primer dia que arriba a la gran ciutat. Mai abans havia sortit de la seva petita i tancada vall pirinenca, on vivia en una masia amb la seva àvia. La Greta és una força de la naturalesa, una força que sovint no sap si és benefactora o maligna. Tant podria ser una fada com una petita bruixa entremaliada. És un personatge noble i sense malicia, però connectat a un passat tel·lúric, gairebé medieval, a una cultura profunda on la màgia és possible. Per la Greta resulta lògic descobrir la cara de la seva àvia recentment morta, en una taca d’humitat del lavabo. Tant lògic que fins i tot parla a la taca i assegura que la taca li respon. La Greta observa la realitat amb una mirada ingènua que també pot ser cruel i salvatge. Ella no deixa de ser un animal petit que lluita amb desesperació per a poder sobreviure en un món hostil que ella no acaba d’entendre. Un dels seus mecanismes de defensa és la seva sorprenent capacitat mimètica. És capaç de portarse bé amb tothom gràcies al seu instint per imitar als altres. Allà on aniràs fes el que veuràs. Ella s’entén bé amb la Manu ja que a totes dues els hi agrada molt la festa, estroba bé amb l’Alícia, ajudant-la en la seva activitat com a instagramer o fins i tot amb la Rosa, criticant amb ella a totes les altres.

La Manu, vitalista i festera amb un passat fosc

Manu, una de les protagonistes de la sèrie 'Bany compartit'

Manu, una de les protagonistes de la sèrie 'Bany compartit'

La Manu és la mes gran de les amigues, la que està de tornada de tot i només es preocupa de passar-s’ho bé. Viu de feines ocasionals, feinetes i negocis que mai acaben d’estar del tot clars. De les quatre amigues és l’última que ha arribat a la casa, fugint d’alguna cosa que ningú coneix.

La joventut de la Manu es va repartir entre tres o quatre continents. Ella va néixer a París, d’on prové el seu dolç accent francès, en una família de la que no vol parlar. Té diversos germanastres repartits pel món, de diferents pares i mares. Els seus progenitors van ser una estrella del rock dur i l’hereva d’una gran marca de moda, o quelcom similar, perquè ella passa molt de parlar de la seva família. De fet, la Manu fuig i es refugia en el pis que comparteixen la Rosa i l’Alícia amb la condició de que mai diguin a ningú que ella està vivint allà. Potser inclús el seu nom sigui fals. Tot és molt intrigant amb ella, perquè també podria ser que el seu pare no fos cap estrella del rock. Tot i això, el cert és que la Manu parla una pila d’idiomes perquè ha viscut a Tòquio, Acapulco, Crimea, Palm Springs o Beirut. La Manu està sempre a punt d’anarse’n a viure a un altre lloc. No tenia previst quedar-se al pis compartit més d’una setmana, però li van caure bé les altres tres noies i va decidir quedar-se més temps. Una altra peculiaritat que la Manu intenta ocultar son els seus habituals problemes psicològics. No ho té fàcil per aclarir-se amb ella mateixa i, sovint, el seu estat d’eufòria i optimisme són més fingits que reals. La Manu, en el fons, és una persona que s’ha sentit molt sola i que, poc a poc, aconsegueix trobar el seu petit racó en el món i vol protegir-lo.

'Bany compartit' està dirigit per Carol Rodríguez i Àurea Martínez i interpretat per Sofia Coll, Núria Montes, Paula del Río i Laura Porta.

Bany compartit

Bany compartit