Enlaces accesibilidad

Premis Continuarà de cultura 2019

  • Entre els premiats Ana Duato, María Dueñas, Juan José Millás, Víctor Amela, Loquillo, Manolo García, La Fura dels Baus i Paco Pérez
  • En aquesta edició els Premis Continuarà també reconeixeran els 60 anys d'història de TVE Catalunya
  • L'acte de lliurament, presentat per Montse Elias, serà el 22 d'abril a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona

Por
Logo Premis Continuarà
Logo Premis Continuarà

L'actriu Ana Duato, les escriptores María Dueñas, Sara Mesa i Eva Baltasar, els escriptors Juan José Millás i Víctor Amela, els músics Loquillo i Manolo García, la companyia de teatre La Fura dels Baus, el xef Paco Pérez, la institució cultural CaixaForum i el 60è aniversari de TVE Catalunya, són els guardonats de la 23a edició dels Premis Continuarà. Aquests premis dolços són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any, es lliuran el 22 d'abril a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, on es trobaran centenars de persones de l'àmbit cultural i de la societat catalana.

Enguany l'actriu Ana Duato rebrà un dels Premis Continuarà de cultura 2019, que atorga RTVE Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria professional tant al cinema com a la televisió i per la qual ha obtingut nombrosos premis, per la seva versatilitat interpretativa i per la seva dedicació a la sèrie de TVE, 'Cuéntame cómo pasó'.

El món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. Rebrà el premi l'escriptora María Dueñas per la fascinació que ens produeixen les seves novel·les, per la seva energia que demostra donant el millor d'ella mateixa i pel protagonisme femení evident a cada obra.

RTVE Catalunya també vol guardonar els escriptors i periodistes Juan José Millás i Víctor Amela. Millás per la seva ferma i constant defensa del periodisme, per la representació de la realitat a les seves novel·les i per abordar-la de manera ambiciosa amb un pensament ple de paradoxes i irònic. Per la seva banda, Amela recollirà el premi per la seva capacitat de comunicació, per compartir la seva història personal, després d'un llarg silenci familiar, i per la seva prosa transparent i directa.

I per acabar amb els premis literaris, seran guardonades Eva Baltasar, per la seva capacitat de mirar la vida, pel tractament acurat i poètic de les paraules i per la riquesa formal expressada en el recorregut emocional de la protagonista de la seva primera novel·la, 'Permagel'; i Sara Mesa en reconeixement al seu decidit qüestionament de certs prejudicis socials, pel seu estil precís i tallant capaç de crear relats d'una força emocional captivadora i que, al mateix temps, generen una estranya inquietud en el lector.

Pel que fa a la música, es premia la sòlida i coherent trajectòria artística de Loquillo, capaç d'arribar a un públic intergeneracional i ser la banda sonora de tota una generació. També es vol premiar la prestigiosa carrera musical de Manolo Garcia, per la seva contribució a la música rock a Espanya, a través d'un treball consistent com pocs.

RTVE Catalunya també vol premiar la companyia de teatre La Fura dels Baus per la inesgotable creativitat dels seus treballs, en una cerca constant per estimular la imaginació i la provocació de l'espectador, sacsejant-lo en les seves consciències. Un reconeixement a la feina i trajectòria de la companyia.

Com ja és tradició, als Premis Continuarà no podia faltar la gastronomia i enguany destaca la feina del xef Paco Pérez pel seu constant treball per assolir l'excel·lència, per no haver renunciat mai al seu somni i per gaudir de la satisfacció dels seus clients quan s'ho han passat molt bé en algun dels seus restaurants.

é rebrà un guardó CaixaForum, en reconeixement a la seva tasca en la difusió de l'art i de la cultura, l'encert del seu projecte on els artistes sempre tenen protagonisme, amb una visió oberta i eclèctica, en el seu excel·lent programa d'exposicions i activitats.

Finalment, també es vol premiar els 60 anys d'història de TVE Catalunya. El 14 de juliol de 1959 va emetre per primera vegada amb el programa 'Balcón del Mediterráneo'. En aquell instant, el locutor José Luis Barcelona va inaugurar els Estudis de Miramar, un centre de producció situat a la muntanya de Montjuïc que va acollir programes d'èxit i va forjar grans professionals.