Enlaces accesibilidad
Torna tota cultura amb 'Punts de vista'

"Dalí Breaking News": la vinculació de Salvador Dalí amb els mitjans de comunicació

  • Dalí era –i encara darrerament també és- un popular focus d’atenció mediàtica
  • Tres bones pel·lícules: "Detroit", “El amante doble” i “Blade Runner 2049”
  • El músic Hakim, una superestrella als països àrabs que actua a Barcelona

Per
Punts de vista - 14/09/2017

El proper dijous 14 de setembre comencem la segona temporada de “Punts de vista”. I ho fem amb moltes ganes de descobertes culturals, amb un to entre festiu i surrealista. Per això proposem dos reportatges sobre dos genis del surrealisme que aquests dies tenen una exposició a Barcelona: l’italià GIORGIO DE CHIRICO, al CaixaForum de Montjuïc i l’empordanès SALVADOR DALÍ, amb una mostra de fotogràfia al Palau Robert del Passeig de Gràcia.

El gran pintor Giorgio de Chirico, admirat pels surrealistes i transformador de la pintura del segle XX, exposa al CaixaFórum de Barcelona

El gran pintor Giorgio de Chirico, admirat pels surrealistes i transformador de la pintura del segle XX, exposa al CaixaFórum de Barcelona tve

“DALÍ BREAKING NEWS”

Les entradetes de la Montse Elias les hem gravat al Palau Robert, en el marc de l’exposició “Dalí Breaking news”, amb tot un seguit de magnífiques fotografies que repassen la vinculació de Dalí amb els mass media. El geni de l’Empordà sempre alimentava la fama apareixent de mil i una maneres a la tele, la premsa i on convingués.

Dalí era, i encara darrerament també és, un popular focus d'atenció mediàtica

Dalí era, i encara darrerament també és, un popular focus d'atenció mediàtica tve

Ens ho explica tot plegat la Margaret Rius en un reportatge, on queda clar que Dalí era –i encara darrerament també és- un popular focus d’atenció mediàtica. La cita d’inici de programa és doncs, és clar, de Salvador Dalí, plena de la seva ironia i lucidesa mig embogida:

“A mesura que m’admiro més, trobo

que sóc una real catàstrofe”

Salvador Dalí, pintor

L'exposició

L'exposició "Dalí Breaking News" repassa la vinculació de Dalí amb els 'mass media' tve

CINEMA: INICI DE TEMPORADA

De cinema, encetem la temporada amb tres bones pel·lícules que animen una discreta cartellera d’agost. “Detroit” és la nova proposta de la cineasta nord-americana KATHRYN BIGELOW que ara ha centrat la seva energia en les revoltes socials que van commocionar la ciutat de Detroit l’any 1967. Intimista i misteriosa és “El amante doble”, que ha filmat amb molt d’erotisme el realitzador francès FRANÇOIS OZON, director entre d’altres de títols esplèndids com “La piscina” o la darrera “Frantz”. I finalment, avancem el trailer de la pel·lícula més esperada d’enguany, “Blade Runner 2049”. Veurem si el seu director, DENIS VILLENEUVE ha destrossat un clàssic amb una continuació, o pel contrari, ho ha fet amb respecte, enginy, i fent avançar la història.

L’ACTOR POL LÓPEZ

A l'acollidora Bodegueta Gracián, al carrer de Rocafort, entrevistem a l'actor Pol López

A l'acollidora Bodegueta Gracián, al carrer de Rocafort, entrevistem a l'actor Pol López tve

L’entrevista llarga de la setmana és a l’actor POL LÓPEZ. Ell mateix ha triat la ubicació de l’entrevista, l’acollidora Bodegueta Gracián, al carrer de Rocafort. Pol López és un actor de teatre, cinema i televisió amb una forta personalitat. La seva darrera obra que hem vist és el “Hamlet”, al Teatre Lliure de Gràcia, amb direcció del seu amic Pau Carrió.

L'actor Pol López

La seva interpretació de Hamlet ens va semblar simplement espectacular i contundent. Altres obres de teatre on ha participat són “El curiós incident del gos a mitjanit”, “American Buffalo”, “Nòmades” i d’altres. D’aquí uns dies estrenarà també a la Sala Villarroel el seu darrer muntatge, “La calavera de Connemara”, amb direcció d’Iván Morales.

Pol López és un actor de teatre, cinema i televisió amb una forta personalitat

Pol López és un actor de teatre, cinema i televisió amb una forta personalitat tve

HAKIM, EL LLEÓ D’EGIPTE

El músic HAKIM, anomenat

El músic HAKIM, anomenat "El lleó d'Egipte" tve

I finalment, de música comptem amb un clip de tancament dedicat a Núria Graham que actua al Mercat de Música Viva de Vic i amb un reportatge dedicat al músic HAKIM, anomenat “El lleó d’Egipte”, una superestrella als països àrabs que actua a Barcelona a la Sala Apolo el divendres 15 de setembre.

Tot i això i algunes sorpreses més de regal, el dijous 14 de setembre al “Punts de Vista”, a La 2 de TVE-Catalunya. I ja ho sabeu: en cultura tot és qüestió de “Punts de vista”. Continuarà…