Enlaces accesibilidad

Premis dolços Continuarà, edició 2017

  • L'actor Richard Gere, guardonat amb els Premis Continuarà de Cultura 2017
  • Entre els premiats Richard Gere, Dolores Redondo, el Gran Teatre del Liceu, el xef David Andrés, la pel·lícula 'Estiu 1933', Julio Manrique, Los Manolos i Andrea Motis
  • L'acte de lliurament es farà el 21 d'abril a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona

Per
Foto de família de la festa dels premis 'Continuarà 2017'
Foto de família de la festa dels premis 'Continuarà 2017'

L'actor Richard Gere, l'escriptora Dolores Redondo, el director de l’obra “La treva” Julio Manrique, el Gran Teatre del Liceu, Los Manolos, la directora Carla Simón i l'actriu Bruna Cusí de la pel·lícula "Estiu 1933", el xef David Andrés, la cantant Andrea Motis, l'editorial Arpa Editores, l'escriptor Marc Moreno i el Jazz Club Café Vienès de l'Hotel Casa Fuster són els guardonats dels Premis Continuarà de Cultura 2017. Aquests guardons dolços, que són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any, es lliuraran el 21 d'abril a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona on es trobaran centenars de persones de l'àmbit cultural i de la societat catalana.

Premis dolços Continuarà, edició 2017

Premis dolços Continuarà, edició 2017

Enguany rebrà el Premi Continuarà de Cultura 2107, que atorga RTVE Catalunya, l'estrella cinematogràfica internacional Richard Gere. L'actor rep el guardó per la seva contribució extraordinària a la cinematografia mundial, amb títols tan coneguts com "American Gigolo", "Oficial y Caballero" i "Pretty Woman". L'actor nord-americà ha vingut a Barcelona per a la inauguració d'un nou festival per a la ciutat: el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi.

El món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. Es premia l'escriptora Dolores Redondo guanyadora de l'últim Premi Planeta amb la novel·la "Todo esto te daré", per ser la seva capacitat en captivar-nos amb la trilogia del Baztán i per la seva darrera novel·la.

Pel que fa al teatre, es premia Julio Manrique per la direcció de l'obra "La treva", una explosió de veritats contradictòries que xoquen unes amb les altres, mentre l'espectador, confús, intenta posicionar-se, sense aconseguir-ho.

RTVE Catalunya també vol premiar una de les institucions culturals més prestigioses de Catalunya: el Gran Teatre del Liceu. Amb aquest premi es pretén reconèixer el paper històric del Liceu, la seva contribució cultural en l'àmbit local, nacional i internacional i per la seva voluntat per fer front al segle XXI amb una excel·lència artística que ha mantingut viva l'activitat operística, cultural i social que l'ha consolidat com a eix d'atracció operístic del sud d'Europa.

Sense sortir dels escenaris, però en aquest cas musicals, uns altres guardonats seran els creadors de la banda sonora de Barcelona '92 Los Manolos. Per una banda, perquè han decidit reunir-se per treure un nou disc amb els seus grans èxits i col·laboracions de luxe, amb una gira internacional i, per l'altra, perquè agrada gaudir de bons moments de rumba i de festa.

I seguint amb la música, rebrà un dels premis Continuarà Andrea Motis, per la seva trajectòria encara jove, pel seu treball i perquè la que en el seu dia va ser una nena prodigi ara s'està consolidant com una gran artista. La jove cantant, trompetista i saxofonista de jazz acaba de publicar el seu primer disc en solitari "Emotional Dance". I seguint amb la música,

Del món cinematogràfic, els Continuarà volen destacar la pel·lícula "Estiu 1933", una lluminosa, tendra i emocionant història autobiogràfica amb la que la seva directora, la Carla Simón, debuta amb una història on una nena orfe necessita trobar el seu lloc en el món. Però també volen reconèixer la impressionant interpretació de la Bruna Cusí, que dóna vida a la tieta a la ficció.

Com ja és tradició als premis Continuarà, no podia faltar la gastronomia i enguany es destaca el xef David Andrés per la feina, valentia i actitud per emprendre gaudint amb el que fa. David Andrés és cap de cuina del restaurant Àbac i mà dreta del xef Jordi Cruz i copropietari amb el seu germà del restaurant 'Somiatruites' d'Igualada. A més, fa uns mesos ha estat reconegut per la revista "Forbes" jove europeu menor de 30 anys més influent en la categoria d'arts.

També rebran un guardó Joaquín Palau i Álvaro Palau creadors de la nova editorial Arpa Editores, per la seva contribució, des de l'edició, a una cultura política i social renovadora, humanística, popular i crítica. I a Marc Moreno, guanyador de la vuitena edició del premi Crims de Tinta, per la seva voluntat d'acostar-nos amb "Temps de rates" a la realitat menys amable, seguint la funció social pròpia de la novel·la negra, unes vides sense perspectives de les capes invisibles de la nostra societat.

Finalment, també es vol guardonar el Jazz Club Café Vienés de l'Hotel Casa Fuster per la seva aposta cultural, referent dels amants del bon jazz.

Com ja és tradicional, l'acte de lliurament dels premis es farà pels volts de Sant Jordi, el proper divendres 21 d'abril, a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona.

www.rtve.es/premiscontinuara

#PremisContinuarà