Mor la xef Mey Hofmann, fundadora de l'Escola Hofmann de cuina a Barcelona
- L'any 2004 el seu restaurant va rebre una estrella Michelin
- L'Escola Hofmann va rebre el Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
- Va ser entrevistada al programa "Gent de paraula" de TVE Catalunya
Maria Remei Hofmann era meitat empordanesa i meitat alemanya. Va ser empresària, experta en decoració i cuinera.
Amb l'Escola Hofmann, fundada el 1983, es va avançar a l'èxit de l'alta cuina i va ser una pionera de la cuina catalana. Com a cuinera, Mey Hofmann va destacar a l'art de la pastisseria.
Des de fa més de trenta anys, la seva escola deixa la seva marca de qualitat a Barcelona. Pels seus fogons han passat cuiners de prestigi. Mey Hofmann va ser la primera a convidar els xefs de més prestigi, com els mestres francesos amb Ducasse al davant, o els bascos com Arzak.
Mey Hofmann tve
A Barcelona, a l'escola es va afegir un restaurant -guardonat amb una estrella Michelin el 2004-, una pastisseria i una taverna.
El Palau Robert, a Barcelona, va retre homenatge a Mey Hofmann l'any 2013 amb una exposició sobre la seva carrera professional i la seva trajectòria biogràfica.
La nit de dilluns va rebre el premi especial de l'Acadèmia Catalana de la Gastronomia 2016, que no va poder recollir personalment per la seva salut.