Enlaces accesibilidad

Especial TVE Catalunya - Carme Ruscalleda: "Simfonia d'estrelles"

  • Dona innovadora i gran amant de l'art
  • Documental, de producció pròpia que viatja de Sant Pol de Mar a Japó passant per Barcelona amb la xef que atresora més estrelles Michelin
  • Aquest documental el podreu veure a les 12 hores del diumenge 21 de febrer
Especial TVE Catalunya - Carme Ruscalleda: "Simfonia d'estrelles"
Montse Mompó - RTVE.es

TVE a Catalunya ha el.laborat un documental dedicat a la cuinera Carme Ruscalleda: 'Simfonia d'estrelles'.

és la dona amb mes estrelles del món

Aquesta cuinera de Sant Pol de Mar és la dona amb mes estrelles del món. Tres pel Sant Pau de Sant Pol, dos pel Sant Pau de Tòkio, i dos pel Moments de Barcelona. Aquests últim el co-dirigit amb el seu fill Raül Balam.

S'ha plantejat el reportatge en tres eixos:

  • Sant Pol de Mar
  • Tòkio
  • Barcelona

Se l'ha seguida a aquestes tres ciutats on té ubicats els seus restaurants.

El documental s'endinsa a la vida i a la cuina de la Carme Ruscalleda a Sant Pol de Mar. També va obrir molt amablement les portes del Restaurant Moments de Barcelona i sobretot va exercir de 'cicerone' en el viatge que l'equip de TVE a Catalnya vàm fer al Sant Pau de Tòkio.

Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda

L'el.laboració del documental ha estat relativament fàcil perquè des de el primer moment explicà els secrets de la seva cuina i la manera de fer-la.

La Carme sempre ha estat una apassionada de l'art

Va ser important el viatge al Japó perquè va ensenyar el seu restaurant i va fer de guia per la ciutat. La veurem interessada per un gran fotògraf japonès. La Carme sempre ha estat una apassionada de l'art, de fet li hagués agradat fer Belles Arts però a casa seva no volien que fos 'artista', perque es podria haver descarrilat.

Sempre ha estat una dona innovadora i com que la seva vena artística no l'ha abandonat mai, dibuixa tots els seus plats, prepara aparadors i sobretot pensant amb la cuina ha fet aquest hivern una Paleta de Colors que va presentar en el prestigiós Congrès Gastronòmic de Donostia. La seva darrera investigació i que podem veure al documental 'Simfonia d'Estrelles'.

A la cuina

A la cuina

A la Paleta de Colors es crea d'una forma natural, sense colorants, una visió on res és el que veus i menges, per exemple la carn està envoltada d'un producte blanc i el peix el mostra com si fos xocolata negre i a dins la sorpresa és que et trobes el peix blanc.

És impossible conèixer i entendre l'èxit de la cuina de la Carme sense el seu marit Toni. 'En Toni i jo vam començar a sortir quan erem dos adolescents, i vam començar en el món laboral molt joves. Hem anant creixent l'un al costat de l'altre i de fet, acabàrem treballant junts a la botiga de casa meva, i que més tard fou l'embrió del restaurant Sant Pau de Sant Pol'.

Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda

Es pot constatar que és una persona exigent, per això continúa des de fa 30 anys al capdavant de la cuina mundial. Ruscalleda, és i continua éssent autodidacta, tenaç i innovadora. Ha practicat la cuina de proximitat des que va començar. La porta d'una manera delicada, poètica, visualment atractiva i exquisida.