Enlaces accesibilidad

#centtincunaidea - La diferència és l'actitud!

  • Tinc una idea arriba al número CENT
  • Són tres anys ininterromputs d’emissió
  • 1.500 persones entrevistades
  • Més de 300 projectes i idees relacionades amb el talent i l’emprenedoria

Per
Imatge de l'acte
Imatge de l'acte

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Equip del programa

Realització: Miguel Pinteño, Arantxa Tormo i Raquel Lluch

Redacció: Judith Fernández, Montse Melià i Jordi Vila

Producció: Agustí Guimerà i Meritxell Ballester

Disseny gràfic: Toni Carbajo i Sandra Mañas

Direcció: Miquel Peralta

Més de 200 persones ens hem reunit al Cibernàrium de Barcelona Activa per debatre sobre “Comunicació i Emprenedoria” i celebrar el programa número CENT i els 3 anys en antena

Els ponents al col·loqui van ser Xavier Verdaguer, emprenedor i creador del projecte Imagine; Susana Tintoré, directora de Barcelona Activa i Isabel Grifoll, vicepresidenta d’Atrevia(Inforpress)

El valor del treball en equip

Aquesta setmana hem arribat al programa TINC UNA IDEA número CENT. Són tres anys ininterromputs d’emissió; 1.500 persones entrevistades; i més de 300 projectes i idees relacionades amb el talent i l’emprenedoria exposats.

Per això ens hem trobat al Cibernàrium de Barcelona Activa molts dels emprenedors que han sortit al programa en una trobada-col·loqui sobre “Comunicació i Emprenedoria”. Els ponents Xavier Verdaguer (Imagine), Susana Tintoré (Barcelona Activa) i Isabel Grifoll (Atrevia, antiga Inforpress) han exposat algunes idees i eines útils per encarar un projecte. En destaquem algunes:

  • Per tenir visibilitat pública cal tenir un relat previ i saber a qui ens adrecem.
  • El que defineix un emprenedor és sobretot la seva actitud encoratjadora, el fet de no tenir por a perdre o a fracassar.
  • No ho facis tot sol, fes-ho en equip.
  • La tecnologia és només un instrument i és cada cop més humana, encara que potser no ho sembli a primer cop d’ull
  • Barcelona és avui una bona marca a nivell internacional
  • Els inversors invertiran cada cop més en persones i en projectes socials i sostenibles

Les persones han tingut prioritat

El lema del TINC UNA IDEA el resumim en quatre paraules: persones, projectes, talent i solidaritat.

Hem volgut que sigui un programa participatiu i plural i per això molt sovint hem fet reportatges de les idees i les iniciatives que l’audiència mateix ens ha suggerit. Les xarxes socials i la web del programa estan obertes a tothom.

Des del programa també hem intentat posar l’accent en la gent jove i reflectir iniciatives d’arreu de Catalunya. Igualment hem volgut destacar el veritable protagonisme de la dona en el món de l’economia, on els estereotips potser el relacionen massa sovint només amb l’home.

El lema del TINC UNA IDEA el resumim en quatre paraules: persones, projectes, talent i solidaritat.

Hem parlat de noves tecnologies, de ciència i talent, de docència, d’indústria, de cultura, de creativitat i disseny, del primer sector i també d’emprenedoria social. Quedes parat de veure el nombrós teixit associatiu de Catalunya. ¡Quantes i quantes entitats lluiten cada dia per tirar endavant iniciatives socials, els protagonistes de les quals són persones amb alguna discapacitat o amb capacitats diferents com els agrada definir-se a elles mateixes!

Igualment hem intentat buscar l’equilibri entre aquelles persones ja més reconegudes pel seu talent i la seva feina, amb aquelles altres que tot just comencen, perquè són joves o perquè s’han quedat sense feina, busquen una segona oportunitat o volen canviar el rumb de la seva vida.

¡Quantes i quantes entitats lluiten cada dia per tirar endavant iniciatives socials

Per fer tot això hem buscat el suport de les nombroses entitats i institucions públiques i privades que hi ha a Catalunya relacionades d’una manera o una altra amb l’emprenedoria. I l’hem trobat sempre. Moltes gràcies! També volem agrair l’actitud positiva i la resposta encoratjadora que hem trobat en totes les persones que ens heu deixat entrar a casa vostra perquè expliqueu les vostres inquietuds, problemàtiques –que no són poques- i projectes de futur. Aquesta energia i esperit de superació que ens transmeteu ens ajuda a tot l’equip del TINC UNA IDEA a millorar cada dia.

Pensem que la vostra paraula i la vostra feina és un testimoni molt vàlid per a l’opinió pública; i a un mitjà de comunicació com TVE a Catalunya ens plau molt de fer-ne difusió. En nom de tot l’equip del programa i dels equips tècnics de TVE a Catalunya: Gràcies per les vostres idees. Per la feina que feu.