Enlaces accesibilidad

RCR arquitectes, des d'Olot a tot el món

  • Veurem un estudi de tres arquitectes d'Olot que destaca a nivell internacional per la seva creativitat i innovació
  • Coneixerem el cas d’uns investigadors de la Universitat Autònoma i una empresa social que han creat un videojoc per potenciar la mobilitat i el benestar de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual
  • Antonin Léonard, expert internacional en economia col·laborativa, ens dóna alguns consells pràctics per fomentar projectes en xarxa

Per
Tinc una idea - 05/10/2014

Tinc una idea

El programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta.

S’emet els diumenges a les 12:30 hores per La 2

Al programa d’avui veurem un estudi de tres arquitectes d'Olot que destaca a nivell internacional per la seva creativitat i innovació. Acaben de guanyar el premi FAD d'interiorisme per un habitatge que busca la millor relació entre persona i natura. També coneixerem el cas d’uns investigadors de la Universitat Autònoma i una empresa social que han creat un videojoc per potenciar la mobilitat i el benestar de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Finalment Antonin Léonard, expert internacional en economia col·laborativa, ens dóna alguns consells pràctics per fomentar projectes en xarxa. Comencem!

RCR arquitectes, des d’Olot a tot el món

Al programa d’avui veurem un estudi de tres arquitectes d'Olot que destaca a nivell internacional per la seva creativitat i innovació. Acaben de guanyar el premi FAD d'interiorisme per un habitatge que busca la millor relació entre persona i natura. Rafael Aranda, un dels fundadors ens explica:

"Creiem que en aquest món que ens envolta, en aquest món en que tot és bastant igual a tot arreu entendre que l'arquitectura et pot donar un cert refugi en el sentit de serenor, de trobar una altra manera i una altra tranquil·litat com per enfrontar-se precisament en aquest exterior tan hostil que tenim, no?"

I el president del jurat del premi FAD, Ramon Sanabria diu: "Vam donar el premi FAD d'interiorisme d'aquest any a la Casa Entremurs perquè ens va semblar que era una arquitectura diferent. Hi ha investigació, a més a més treballen l'espai com pocs saben fer-ho, i també demostren que es pot viure d'una altra manera, molt adaptada als temps d'avui, no?"

Videojocs instructius

Investigadors de la Universitat Autònoma UAB i l’empresa social CIPO creen un videojoc per potenciar la mobilitat i el benestar de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Marta Campos, psicòloga del Servei de Teràpia Ocupacional explica que amb aquests videojocs es fomenta la lateralitat i l’orientació dels jugadors i es vigila molt el tema de la competitivitat.

Entendre millor l’economia col·laborativa

I Antonin Lèonard, expert internacional en economia col.laborativa, ens dóna alguns consells pràctics per fomentar projectes en xarxa.

I els nostres consells o TUI:

Podem entrenar el cervell perquè sigui més flexible

Marta Romo, del llibre Entrena tu cerebro

El nostre repte més gran és aprendre a superar les nostres pors

Iolanda López, del llibre Femenino sin límites

Amb tot això i més, comencem!