Enlaces accesibilidad

Rosa Esteva: restaurants Mordisco, Tragaluz i hotel Omm

  • Rosa Esteva, propietària del grup Tragaluz
  • Grup tragaluz fromat per: restaurants Mordisco, Tragaluz i l’hotel Omm

Per
Històries de taula i llit - Rosa Esteva i Grup Tragaluz

Grup tragaluz

Twitter Oficial

Instagram Oficial: @tragaluz

Facebook Oficial

Hotel Omm
C. Roselló, 265. Barcelona
Facebook Oficial

Restaurant Tragaluz:
Passatge de la Concepció, 5. Barcelona

Restaurant Mordisco 
Passatge de la Concepció, 10. Barcelona

L’any 1987, a una cantonada del Passeig de Gràcia de Barcelona, va aparèixer un lloc peculiar: el Mordisco. Tenia una gran barra compartida, on es servien amanides i entrepans gourmands fets al moment. Al front hi era Rosa Esteva. S’acabava de separar, tenia quatre fills i cap experiència. I volia un lloc on una dona pogués menjar sola.

S’acabava de separar, tenia quatre fills i cap experiència. I volia un lloc on una dona pogués menjar sola

La idea va quallar i el lloc es va convertir en punt de trobada de dissenyadors i artistes. El dissenyador Javier Mariscal i el propietari de Vinçon, Ferran Amat, recorden com era el Mordisco i ens ajuden en aquest perfil coral de Rosa Esteva.

Rosa Esteva va proposar-se, llavors, crear un restaurant amb menjar més elaborat. Va triar una torreta del Passatge de la Concepció i la va obrir de dalt a baix per fer-hi entrar llum. Va ser el Tragaluz.

Els establiment on Rosa Esteva participa s’han anat multiplicant. Però n’hi ha un que porta tota sola. S’ocupa de cada detall i a totes hores… perquè casa seva és sobre l’hotel. Parlem de l’Omm.

L’hotel, ha aconseguit convertir-se, a totes hores, en lloc de trobada de barcelonins i de forasters. Acull, a més, el restaurant Roca Moo, dirigit pels germans Roca que compta amb una estrella Michelin.

Vol que l’hotel quedi com un record d’ella mateixa, el testimoni públic del seu pas per la vida

Joan Roca ens explica com ha estat aquesta col·laboració amb l’hotel. El personal, que participa en el retrat de Rosa Esteva, fa broma dient que mai saben per on sortirà “la jefa”, perquè pot baixar directament per l’ascensor, des de casa seva, o bé entrar per la porta principal. Ho prova tot: vins, croissants, entrepans; supervisa els rams; es reuneix amb el personal, saluda als clients; decideix on penjar un nou quadre... La seva activitat està al nivell de la seva energia i de la seva passió per l’Omm: inesgotable. Perquè Rosa Esteva, ens confessa, vol que l’hotel quedi com un record d’ella mateixa, el testimoni públic del seu pas per la vida.

Grup tragaluz

Twitter Oficial

Instagram Oficial: @tragaluz

Facebook Oficial

Hotel Omm
C. Roselló, 265. Barcelona
Facebook Oficial

Restaurant Tragaluz:
Passatge de la Concepció, 5. Barcelona

Restaurant Mordisco 
Passatge de la Concepció, 10. Barcelona

Televisión

anterior siguiente