Enlaces accesibilidad

Denominació d'Origen Cava

  • La Denominació d’Origen Cava és la més particular de les DO a Catalunya.
  • Cava és una paraula relativament nova
  • En un principi, aquest producte era denominat xampany

Per
Entre Vinyes - D.O. Cava

El programa “Entre Vinyes” s’emet cada diumenge a les 13:00 hores La 2

Direcció: Francesc M. López
Guió: Francesc M. López, Montse Elias, Rosa Masip i Joan Sella
Assessorament i secció vins: Meritxell Falgueras, sommelier
Realització: Miquel Pinteño, Agnès Bibiloni i Xavi Royo
Producció: Isabel Blesa, Ari Breescó i Marc Royo
Imatge i So: Xavier Monistrol i Jordi Sánchez

La Denominació d’Origen Cava és la més particular de les DO a Catalunya. D’entrada, tot i que el 90 per cent de la producció d’aquest producte surt de les comarques catalanes, la DO compta també amb territori a d’altres comunitats autònomes.

Cava és una paraula relativament nova, doncs. En un principi, aquest producte era denominat xampany. L’entrada al Mercat Comú Europeu l’any 1986 va suposar, a petició de França, la renúncia a la paraula per a no competir amb la paraula francesa champagne. D’aquesta manera es diferenciaven al món les dues procedències.

Aquests Nadals precisament es cumpleixen els 100 anys de la marca Freixenet

Aquests Nadals precisament es cumpleixen els 100 anys de la marca Freixenet i amb aquesta data farem un repàs del que ha suposat la famosa “bombolla”, que any rere any s’instal.la en les festes d’hivern. Però al llarg del programa veurem perfectament com la magnitud d’aquest producte, líder en el sector de les exportacions, depassa les celebracions. I passarem dels cellers de cava més grans del món als que tenen una producció més minimalista, tot fent parada a les marques familiars molt representatives a Catalunya, com la de Pere Llopart, qui va introduir per primera vegada el terme “brut nature”.

Sant Sadurní d’Anoia, capital del cava

Ens serà indispensable situar el punt de partida a Sant Sadurní d’Anoia, capital del cava, però des d’allà també entrarem a la Casa de Pau Casals, a Sant Salvador, on farem un tast molt especial a l’entorn dels caves de la música de Jané i Ventura. I sense abandonar l’art, maridarem el cava de Peralada amb el musical Follies. Les melodies d’aquesta obra es fondran amb les del Nadal mentre la Meritxell Falgueras, la sommelier d’Entrevinyes, ens dedica l’últim brindis del programa.