Enlaces accesibilidad

Julieta Serrano: "Ser actriu havia estat sempre un somni i aquest somni es va fer realitat"

  • L'actriu Julieta Serrano ha fet prop de 60 pel·lícules, moltes amb l'Almodóvar
  • L'artista va estar al Teatre Goya la passada tardor a "La sonrisa etrusca"
  • Gent de paraula, emès dimecres, 4 de juliol, a La 2 de TVE

Per
Gent de paraula - Julieta Serrano

Gent de paraula

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

Gent de paraula, el nom del programa, defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató. Cada dimecres, a les 20.30 hores, a La 2 de TVE Catalunya

Gent de paraula ha convidat a l'actriu catalana Julieta Serrano. L'artista va estar al Teatre Goya el passat mes d'octubre, compartint cartell amb Héctor Alterio a "La sonrisa etrusca".

La Julieta Serrano va ser una de les primeres "chica Almodóvar"

La Julieta Serrano ha fet prop de 60 pel·lícules, gairebé un centenar de muntatges teatrals i ha participat en moltes sèries de televisió, acumula premis,nominacions i reconeixements i va ser una de les primeres "chica Almodóvar". Un dels papers més recordats amb el director manxec és a "Mujeres al borde de un ataque de nervios".

Un somni fet realitat

Cristina Puig repassa amb la Julieta la seva infantesa dins d'una família d'autors, la seva etapa com a dibuixant, el pas pel teatre d'aficionats, la seva amistat amb Almodóvar i què suposa el pas dels anys per a una actriu.

La Julieta Serrano no es penedeix d'haver sacrificat el tenir parella estable i fills per la seva carrera professional.

Sóc una massoca, m'agrada més que em deixin que deixar

Ser actriu havia estat sempre un somni el que passa és que "aquest somni es va fer realitat".  Ens explica com va conèixer a Pedro Almodóvar a Madrid, durant els anys de la movida madrilenya i de com va participar a "Pepi, Luci, Boom y otras chicas del montón".

A partir d'aleshores va néixer una amistat i una col.laboració en diverses pel.lícules que la van portar a ser una de les primeres "chica Almodóvar".

La meva timidesa es reflecteix en una certa inseguretat i un desig de perfecció

Un dels seus papers més recordats amb el director manxec és a "Mujeres al borde de un ataque de nervios". Ja no treballa per calers sinó perquè li encanta pujar als escenaris.

Això la fa sentir viva i mentre els directors la cridin i ella memoritzi els papers.