Enlaces accesibilidad
1980

Mare i fill. Societat limitada

Per
Mare i fill. Societat limitada: capítol 1
  • Comèdia que s'emet el 1980 per La 2
  • Guió de Terenci Moix, direcció i realització d'Antoni Chic
  • Actors com Mary Santpere, Enric Majó i Carme Elías formen part del repartiment

"Mare i fill. Societat limitada" és una sèrie de 10 capítols que mostra la relació entre una mare vídua, senyora Mariona (Mary Santpere) i el seu fill solter, Francesc (Enric Majó). Amb ells comparteix protagonisme la minyona, Manolita (Carme Elías).

Una mare vídua viu amb el seu fill que és solter. La única preocupació d'aquest són les llengües antigues i la mare intenta per tots els mitjans que s'interessi per les dones, ja que està convençuda que el seu fill sofreix el complexe d'Èdip.

La mare i la minyona van a un sex-shop per a comprar-li al seu fill un elixir que el faci desitjar a les dones. Després d'unes quantes dosis el fill creu que és un super home, però no amb la noia que la mare li tenia preparada.

Francesc s'enamora d'una soprano i opta per declarar-li el seu amor. Ella el correspon i comença un idil·li que acaba emmalaltint a Francesc. El seu mal no és cap altre que l'amor... En aquest episodi Núria Espert canta amb la veu de Maria Callas i Enric Majó amb la de Jaume Aragall.

La senyora Mariona decideix organitzar un viatge a Transilvània per a descansar uns dies, cosa que a Francesc no li fa gens de gràcia. Una vegada arriben allà comencen les aventures amb un vampir i d'altres personatges estranys.

A Francesc se li apareix l'espectre del seu pare ja mort i aquest té un shock. La senyora Mariona li demana hora a un psicoanalista que resulta ser una dona. Les diferents sessions de la doctora provoquen escenes divertides.

Per estalviar diners, la família decideix passar la setmana santa al xalet que la tia Raquel té a l'Empordà, i allí s'hi presenta un home que s'emporta de festa a la senyora Mariona. Francesc i Manolita la busquen desesperats.

Francesc i la Manolita continuen buscant a la senyora Mariona que ha desaparegut amb l'amant de la tia Raquel. Quan tornen al xalet se'ls troben a tots junts, inclosa la tia Raquel i comencen a discutir. Però al final es reconcilien tots cantant una havanera.

  • Capítol 8- Melodrama familiar o el fill de la rancúnia

La senyora Mariona evoca la seva joventut. Moments com quan va conèixer el pare del Francesc, quan es va quedar embarassada que aquest la va obligar a casar-se... Un espòs vividor que només feia que treure-li diners.

Una nit s'adonen que Francesc és sonàmbul. Així que decideixen seguir-lo i descobreixen que passa les nits escoltant a una cantant de cabaret, Conchita Bautista. Manolita, la minyona enamorada, decideix seduir a Francesc en un dels seus atacs de somnambulisme.

La senyora Mariona, en descobrir l'amor entre Francesc i Manolita, decideix casar-los però la minyona no vol. La visita d'una tia d'Amèrica precipita les coses i qui es casa és la senyora Mariona amb el senyor Riudoms, amic de la família.