Enlaces accesibilidad
Ara fa 20 anys (18/11/2009)

Drets dels Infants

  • El 1989 les Nacions Unides fan una convenció sobre els drets dels nens on s'aproven 54 articles.

Per
Informatiu juvenil

El nen o la nena des de que neixen depenen dels pares per a sobreviure, el fet de portar un fill al món converteix al progenitor en el màxim responsable del seu benestar, de la protecció, més endavant de l'educació i també de procurar que esdevingui una persona de profit per al futur. Parlem de criatures molt vulnerables que també necessitaran molt d'amor per créixer sense carències. Sembla evident que això no hauria d'estar escrit enlloc però desgraciadament així ha de ser.

El 20 de novembre de 1959 l'Assemblea General de Nacions Unides aprova la Declaració Universal dels Drets dels Infants. Aquest document conté deu articles que han de vetllar per la seguretat i no discriminació dels infants. Anys més tard, el novembre de 1989 es fa una convenció sobre els drets dels nens, on diversos països firmen i ratifiquen un tractat internacional amb 54 articles. Tots els països han de respectar les normes acordades.

El 1977 TVE Catalunya emet un programa informatiu juvenil conduit per la periodista Carmen Lázaro acompanyada per nens que en són els protagonistes. Amb motiu del Dia Universal del la Infància aquests llegeixen un document al Congrés dels Diputats que entreguen a l'ex President de les Corts Espanyoles, Fernando Álvarez de Miranda. A continuació construeixen un discurs en el que repassen alguns dels drets dels infants aprovats el 1959 il·lustrats amb dibuixos.

El programa 135 escons presentat per Alfred Rexach tracta el tema dels maltractes i drets dels nens a Catalunya, amb motiu de l'aprovació d'una resolució del Parlament de Catalunya sobre els drets dels infants.