Enlaces accesibilidad
26a edició

RTVE Catalunya lliura els Premis Continuarà - Culturas 2, en la seva 26a edició

  • Maria Barbal, Sara Búho, Celia Freijeiro, Maria Arnal i la Ficció Sonora de RNE són alguns dels premiats
  • L'acte de lliurament serà el 28 de maig a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona

Per
Foto de família Premis Continuarà 2023
Foto de família Premis Continuarà 2023 RTVE Catalunya

L'escriptora Maria Barbal i la poetessa Sara Búho, l'actriu Ainara Elejalde, l'actriu i productora Celia Freijeiro, l'actor i productor Marc Clotet, el pintor Perico Pastor, el ballarí Sergio Bernal, el pastisser Miquel Guarro, els músics Maria Arnal i Alfred Garcia, la muntadora de cinema Teresa Font, la Ficción Sonora de RNE i el Festival de Cap Roig són els guardonats de la 26a edició dels Premis Continuarà – Culturas 2. El premi, un pastís amb forma de C de cultura elaborat pel pastisser Yann Duytsche, són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any. Es lliuraran el 28 de maig a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona, punt de trobada de l'àmbit cultural i de la societat catalana.

RTVE Catalunya guardonarà l'escriptora catalana Maria Barbal, que amb una prosa rica i acurada va fer descobrir el Pallars al públic. Guanyadora de molts reconeixements, entre els quals Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, l'any passat va publicar 'Tots els contes', un recull de la seva obra curta. Les traduccions de les seves obres han contribuït al seu èxit internacional. La poetessa Sara Búho, que va saltar a la palestra publicant poemes per Instagram, també serà guardonada. Ha publicat recentment 'Donde descansan las flores', un calidoscopi d'emocions, de vida, de temps i d'espai.

Els premis a la interpretació seran per a l'actriu Ainara Elejalde, i  els actors i productors Celia Freijeiro i Marc Clotet. Criada entre bambolines, Ainara Elejalde va enamorar el gran públic amb el seu debut a 'Els encantats', d'Elena Trapé, preludi d'una gran carrera que ha continuat enguany amb el rodatge de 'Mr. Nadie'. Marc Clotet té una llarga trajectòria televisiva, amb diversos papers de teatre i cinema, com el que al 2011 li va valer la nominació a Millor Actor Revelació als Goya per 'La voz dormida'. Celia Freijeiro és una de les cares més reconegudes de la petita i la gran pantalla espanyoles, amb participació en sèries com 'Pelotas', 'Seis hermanas' i 'La otra mirada', tot i que la seva gran passió és el teatre. Des del 2005, és al capdavant de Pocapena produccions i actualment dirigeix la Societat Cervantina, que impulsa els nous talents amb diàleg amb els clàssics.

Les ficcions, en aquest cas radiofòniques, que RNE realitza des del 2005 sota el títol de Ficción sonora, recolliran també un Premi Continuarà – Culturas 2 per la seva contribució a la difusió cultural utilitzant el poder del so i les interpretacions tant d'obres clàssiques com contemporànies. La màgia del setè art està sens dubte marcada pel muntatge. Coneguda com la muntadora d'Almodóvar, rep un reconeixement Teresa Font, guanyadora de dos premis Goya, que ha participat en un centenar de films dels millors directors del darrer mig segle. 

Pel que fa a la música, els artistes Maria Arnal i Alfred García seran reconeguts amb el Premis Continuarà – Culturas 2 2024. La cantant i compositora Maria Arnal té una de les veus més destacades, trencadores i personals del panorama musical actual, que busca les sonoritats de manera transversal i orgànica. Després de saltar a la fama en l'edició del 2017 d'OT i representar RTVE al Festival d'Eurovisió del 2018, Alfred García s'ha mantingut com un artista destacat gràcies a un estil personal, que barreja pop i rock.

RTVE Catalunya també vol premiar el pintor i il·lustrador Perico Pastor, que amb la seva subtilesa ha col·laborat amb publicacions com The New York Times i la revista Vogue. El ballarí reconegut internacionalment Sergio Bernal va deixar el Ballet Nacional d'Espanya per formar la seva companyia amb Ricardo Cue, amb la qual estan triomfant amb coreografies pròpies pels teatres europeus. Pel que fa a la cuina, enguany rebrà el guardó el pastisser Miquel Guarro, excap de pastisseria de la Hoffman Barcelona, que acaba d'emprendre una carrera en solitari. 

RTVE

anterior siguiente