Enlaces accesibilidad
De carrer

RTVE Catalunya estrena 'De carrer', presentat per Nerea Sanfe i David Fernández

  • El programa descobrirà els carrers catalans com mai s'havien vist
  • Diumenge, 14 d'abril, a les 14:25 h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Nerea Sanfe i David Fernández són els presentadors de 'De carrer'
Nerea Sanfe i David Fernández són els presentadors de 'De carrer' Josep Echaburu / RTVE

'De Carrer', el nou programa de RTVE Catalunya dedicat a conèixer la història dels carrers. Presentat per Nerea Sanfe i David Fernández, i dirigit per Fernando García-Haldón, s'emet els diumenges a La 2.

El primer capítol de 'De Carrer' porta a David Fernández i Nerea Sanfe als carrers de Barcelona, Lleida, Tarragona i Cadaqués. Aprendrem algunes anècdotes de carrers com passeig de Gràcia de Barcelona, el carrer Major i la plaça de la Paeria de Lleida, la plaça Corsini de Tarragona i la Riba des Poal de Cadaqués.

David Fernández i Neresa Sanfe passejant a Sant Cugat del Vallès

Visitaran els carrers més famosos de Lleida, Tarragona, Barcelona i Girona Josep Echaburu / RTVE

Al passeig de Gràcia de Barcelona, Nerea Sanfe es fixarà en una cúpula curiosa que hi ha al carrer. Es tracta d'un observatori des del qual uns astrònoms aficionats van aconseguir captar el so del primer satèl·lit enviat per l'home a l'espai.

David Fernández coneixerà els seus punts històrics de la plaça de la Paeria i del carrer Major de Lleida. També apreciarem l'evolució del teixit comercial que defineix aquests carrers: el carrer Major és considerat un dels carrers més rendibles d'Europa.

A Tarragona, la Nerea visitarà la plaça Corsini, que ha recuperat la seva esplendor comercial i també monumental amb la presència del Mercat Central. I a Cadaqués, el David aprofundirà en el passat mariner de la localitat abans de convertir-se en un focus turístic, per on han desfilat il·lustres artistes com Salvador Dalí i Pablo Picasso.

David Fernández i Nerea Sanfe recolzats al mur d'una plaça de Sant Cugat del Vallès

Ens aproparan algunes històries i anècdotes de molts carrers catalans Josep Echaburu / RTVE

'De carrer' és el nou format dins del gènere documental i reality viatger que converteix a carrers i places de Catalunya en les protagonistes dels seus 13 capítols. Cada programa, de 50 minuts de durada, se centrarà en quatre carrers descoberts pels presentadors David Fernández i Nerea Sanfe. En el seu viatge, tots dos visitaran carrers per descobrir les seves curiositats, el seu patrimoni, les seves llegendes, les seves referències històriques i els seus personatges il·lustres. I conversaran amb persones que formen part del paisatge del carrer.

RTVE

anterior siguiente