Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

Els xuixos de Girona, protagonistes de 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril visita Girona, la capital d'aquest dolç que ens transporta a la infantesa
  • Diumenge, 27 de novembre, a les 09:15h a La 1 i a les 14:30h a La 2 de RTVE Catalunya
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
L'obrador d'en Julià Castelló està dedicat exclusivament als xuixos
L'obrador d'en Julià Castelló està dedicat exclusivament als xuixos

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. . S'emet els diumenges al matí a La 1 i al migdia a La 2.

Diumenge 'La recepta perduda' es desplaça a Girona. Sílvia Abril s'ha entestat a trobar la recepta del pastisset gironí per excel·lència: el xuixo de crema, però el farcirà de xocolata que aconseguirà en una visita a la Casa Cacao de Jordi Roca.

'La recepta perduda' viatja aquesta setmana a Girona. Sílvia Abril coneix Julià Castelló, pastisser gironí criat sentint la flaire dels xuixos a la rebotiga de la pastisseria familiar. Ara viu dedicat a la preservació del xuixo tradicional segons la recepta que ja es feia a Girona a finals del segle XIX. L'obrador d'en Julià és l'únic del món dedicat exclusivament al xuixo, per al qual utilitza exclusivament productes de quilòmetre zero.

Aprofitant la visita a Girona, Sílvia Abril anirà a Casa Cacao, la fàbrica de xocolata que el xef de pastisseria Jordi Roca hi ha obert, on coneix la seva mà dreta: en Damian Allsop, un talentós mestre xocolater gal·lès.

A Casa Cacao segueixen un procés artesanal de producció, recuperant els orígens i sabors reals del cacau

A Casa Cacao segueixen un procés artesanal de producció, recuperant els orígens i sabors reals del cacau RTVE Catalunya

En el seu periple llaminer per la ciutat, Sílvia Abril també visitarà la gelateria La Gioconda, on veurà com es fa el gelat artesanal i podrà tastar el producte acabat de fer. Una jove xef pastissera i una experta en l'elaboració de melmelada casolana completen el capítol més dolç de la temporada.

Sílvia Abril aprèn a fer gelat de mango

Sílvia Abril aprèn a fer gelat de mango RTVE Catalunya

I no hi pot faltar la ratafia, que acompanya sovint les postres catalanes. Sílvia Abril coneix Ernest Morell, membre de la cooperativa La Sobirana on, a més de recuperar la cultura dels licors casolans, promocionen Santa Coloma de Farners.

RTVE

anterior siguiente