Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

'Bacallà a la manresana', aquesta setmana a 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril descobreix aquest plat típic dels dies de Quaresma al Bages
  • Coneix també la recepta de la crema catalana, les postres per excel·lència de Catalunya

Per
Sílvia Abril visita Manresa per aprendre a cuinar el bacallà a la manresana
Sílvia Abril visita Manresa per aprendre a cuinar el bacallà a la manresana

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya.

Sílvia Abril viatja al Bages per descobrir una de les receptes més típiques de la Quaresma, el bacallà a la manresana. Un plat que combina ingredients salats amb dolços.

A 'La recepta perduda' el gastrònom i director de la Fundació Alícia Toni Massanés explica la tradició dels pobles interiors catalans de menjar bacallà perquè, juntament amb les arengues, era un peix que es podia conservar.

Mireia Cirera combina el teatre amb la seva passió per la cuina

Mireia Cirera combina el teatre amb la seva passió per la cuina RTVE

Per cuinar la recepta aquesta setmana Sílvia Abril comptarà amb l'ajuda de l'actriu i cuinera Mireia Cirera, que li ensenyarà la recepta del bacallà a la manresana que va aprendre de la seva iaia Montserrat, de qui va heretar l'amor per la cuina.

Sílvia Abril també coneix el productor d'espinacs Pere Calafell, a qui la pagesia va retornar l'estabilitat mental. El bacallà el triarà de la ma de l'Elisenda Sitges, bacallanera al centenari comerç manresà La Casa del Bacallà.

En Pere Calafell és pagès al Bages

En Pere Calafell és pagès al Bages RTVE

I de postres, crema catalana, que ens ensenya a fer la Montserrat Abelaira, professora de pastisseria.