Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

Sílvia Abril visita l'Escala per cuinar 'Sardines escabetxades' a 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril descobreix un mètode de conservació dels aliments tan popular com antic
  • Diumenge, 27 de febrer, a les 13:55h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVEPlay.cat

Per
Sílvia Abril amb pescadors de l'Escala
Sílvia Abril amb pescadors de l'Escala

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya.

Sílvia Abril viatja a l'Alt Empordà per elaborar sardines escabetxades, un plat senzill i econòmic que permet conservar els aliments. També explora la participació de les dones en el món de la pesca.

Anxoves de l'Escala

Anxoves de l'Escala RTVE CATALUNYA

Aquesta setmana a la 'La recepta perduda' el cuiner Jordi Jacas explica com és la pesca d'encerclament, utilitzada a la zona, on predomina el peix blau, i la tècnica conservera, totalment artesanal, de la denominació anxoves de l'Escala.

Sílvia Abril coneix la Joina, una dona de l'Escala a qui li encanta el mar. De la seva ma i de la de la seva amiga Pepita descobreix el paper de les dones en la indústria anxovera: remenant xarxes, fent salaons, escabetxant sardines...

Sílvia Abril cuina sardines escabetxades amb la Joina

Sílvia Abril cuina sardines escabetxades amb la Joina RTVE CATALUNYA

La recepta d'aquesta setmana són les sardines escabetxades, un confit en oli i vinagre que aporta intensitat al gust dels productes. La Joina l'elabora amb el peix prèviament enfarinat i fregit, però també es pot fer en cru. L'escabetxat és una tècnica que antigament permetia conservar els aliments durant quan era abundant i també menjar-los freds.

RTVE

anterior siguiente