Enlaces accesibilidad
RTVE Concert

Vibrant retransmissió del concert de la Filharmònica de Viena a la Sagrada Família

  • Un miler de persones han assistit a l'esdeveniment inèdit
  • 50 professionals de RTVE han dut a terme la retransmissió per a la UER des de la Sagrada Família
  • El concert s'ha pogut seguir en directe a partir de les 17:00 hores a Ràdio 4 i a RTVEPlay, i en diferit a les 20:25 hores a La 2

Per
El mestre Christian Thielemann i el músic i compositor Samy Moussa en un moment del concert de la Filharmònica de Viena a la Sagrada Família
El mestre Christian Thielemann i el músic i compositor Samy Moussa en un moment del concert

Un miler d'assistents han gaudit del so de la simfonia número 4 'Romàntica', d'Anton Bruckner, al mateix temps contemplaven l'espectacular arquitectura de la Sagrada Família.

RTVE ha produït per a la Unió Europea de Radiotelevisió el concert especial de l'Orquestra Filharmònica de Viena, en una localització tan emblemàtica com la basílica de la Sagrada Família a Barcelona. Un concert excepcional per a RTVE, pel seu compromís amb la cultura i el servei públic, per al qual ha realitzat un gran desplegament de mitjans tècnics i humans. L'esdeveniment s'ha pogut seguir en directe per Ràdio 4 i RTVEPlay, i en diferit s'emetrà per La 2, Radio Clásica i TVE Internacional.

La UER distribuirà el concert a més de 40 televisions d'arreu del món, dues de les quals l'emetran de forma immediata. Serà, per tant, un dels concerts de música clàssica de major difusió de la història.

El programa musical ha començat amb l'estrena mundial d''Elysium', una peça del compositor canadenc Samy Moussa encarregada per la Filharmònica especialment per a l'ocasió. A continuació, la Filharmònica de Viena ha interpretat la Simfonia número 4 'Romàntica' d'Anton Bruckner, cèlebre autor contemporani d'Antoni Gaudí, i que es va estrenar el 20 de febrer de 1881 per la mateixa Filharmònica. El director ha estat el mestre Christian Thielemann, gran expert en la potent i grandiosa música de Bruckner, que ha dirigit els més de 80 músics de l'orquestra.

Foto feta des de dins de l'orquestra amb el mestre Christian Thielemann i el públic al fons

Christian Thielemann dirigint l'orquestra amb públic de fons rtve catalunya

Més de 50 professionals han format l'operatiu de RTVE, que ha comptat amb 13 càmeres HD, incloses una cablecam i una grua telescòpica. Els periodistes especialitzats Agnès Batlle i Javier Pérez Senz han estat els encarregats de la retransmissió en directe per Ràdio 4 des de les 17:00h. El concert ha començat a les 18:00h. A La 2 s'emetrà a les 20:25h, amb la presentació 'Un concierto en la Sagrada Família' a càrrec del baríton, músic i divulgador Ramon Gener. Abans, a les 19:30, La 2 ha emès el documental 'Código Gaudí', sobre el geni que va idear la Sagrada Família.

Públic observant el concert  a la Sagrada Família

Públic al concert de la Filharmònica de Viena a la Sagrada Família RTVE Catalunya

El concert es podrà veure també per TVE Internacional a Europa i Àfrica, a les 22:05h, a Amèrica el diumenge 19, a les 02:30h, i a Àsia, a les 13:00h. A Radio Clásica el concert s'emetrà el dia 29 de setembre.

Ahir, abans de començar l'assaig general, el director Christian Thielemann es va manifestar "impressionat per l'art i la bellesa de la Sagrada Família, sens dubte un marc excepcional per a un so tan especial com el de la Filharmònica".

RTVE

anterior siguiente