Enlaces accesibilidad
RTVE Concert

RTVE retransmetrà l'excepcional concert de la Filharmònica de Viena a la Sagrada Família

  • Un equip de 50 professionals de RTVE produirà l'esdeveniment per a la UER des de la Sagrada Família
  • S'emetrà en directe, el 18 de setembre, a les 18:00 hores a Ràdio 4 i a RTVEPlay i a les 20:25 a La 2
  • La prestigiosa orquestra interpretarà la 4a simfonia d'Anton Bruckner i estrenarà mundialment la peça 'Elysium', de Samy Moussa

Per
Fotomuntatge de la Sagrada Família amb un músic tocant el violí
Concert de la Filharmònica de Viena a la Sagrada Família

RTVE produirà per a la Unió Europea de Radiotelevisió el concert especial de l'Orquestra Filharmònica de Viena, en una localització tan emblemàtica com la basílica de la Sagrada Família a Barcelona. Un concert excepcional per a RTVE, pel seu compromís amb la cultura i el servei públic, en el que realitzarà un gran desplegament de mitjans tècnics i humans, i que emetrà per La 2, Ràdio 4, Radio Clásica, TVE Internacional i RTVEPlay.

Un dia abans, el divendres 17, tindrà lloc l'assaig general i la preestrena amb la major presència de públic local possible. El concert del dissabte 18, a més dels presents, comptarà amb una audiència il·limitada gràcies a RTVE i a les més de 40 televisions membres de la UER que han sol·licitat el senyal. Serà, per tant, un dels concerts de música clàssica de major difusió de la història.

El programa musical s'iniciarà amb l'estrena mundial d''Elysium', una peça del compositor canadenc Samy Moussa, encarregada per la Filharmònica especialment per a aquesta ocasió. A continuació, la Filharmònica de Viena interpretarà la Simfonia número 4 'Romàntica' d'Anton Bruckner, cèlebre autor contemporani d'Antoni Gaudí, i que es va estrenar el 20 de febrer de 1881 per la mateixa Filharmònica. El director serà el mestre Christian Thielemann, gran expert en la potent i grandiosa música de Bruckner, que dirigirà als més de 80 músics de l'orquestra.

L'operatiu de RTVE el componen més de 50 professionals i comptarà amb 13 càmeres HD, incloses una cablecam i una grua telescòpica. Els periodistes especialitzats Agnès Batlle i Javier Pérez Senz seran els encarregats de retransmetre en directe per Ràdio 4, el concert a les 18:00h. A La 2 s'emetrà a partir de les 20:25h, amb la presentació 'Un concierto en la Sagrada Família' a càrrec del baríton, músic i divulgador Ramon Gener. Abans, a les 19:30, La 2 emetrà el documental 'Código Gaudí', sobre el geni que va idear la Sagrada Família.

El concert es podrà veure també per TVE Internacional a Europa i Àfrica, a les 22:05h, a Amèrica el diumenge 19, a les 02:30h, i a Àsia, a les 13:00h. A Radio Clásica el concert s'emetrà el dia 29 de setembre.

El president de la Filharmònica de Viena, Daniel Froschauer, ha dit recentment: "Interpretar una gran obra mestra del compositor austríac a l'extraordinari escenari de la Sagrada Família, és significatiu per a la història de la nostra orquestra, i resulta molt commovedor per als músics. És una experiència increïble tocar aquesta música a l'arquitectura i l'acústica de la basílica. Per a mi, és el punt culminant del nostre projecte d'interpretar totes les simfonies de Bruckner".

També el compositor Samy Moussa ha dit: "Crec que 'Elysium' pot evocar a Schiller, Homer o Hölderlin per a molta gent. No és incorrecte, però la meva obra tracta sobre la qüestió política, ètica i estètica d'una vida ben viscuda. És un tema bastant abstracte per abordar musicalment, però el procés d'escriure música en si és part de la resposta. Una altra part és l'acte d'escoltar".

RTVE

anterior siguiente