Enlaces accesibilidad
Efecte Collins

'Efecte Collins' compta amb la virtuositat i llibertat al piano de Marco Mezquida

  • L'artista menorquí visita la Sala Apolo per presentar temes del seu darrer lp 'Talismán' i ens regala una improvisació de luxe
  • Al documental, Mezquida també reflexiona sobre el soroll, el silenci i la música
  • Dijous, 4 de març a les 18:15h i diumenge 7 a les 14:20h a La 2. També, dissabte 6 a les 22h a Ràdio 4 de RTVE Catalunya

Per
Marco Mezquida actuació a la sala Apolo a 'Efecte Collins'
Marco Mezquida

El programa de música en directe, 'Efecte Collins', té l'ambició de dignificar els programes de música en directe i de convertir-se en un referent a la televisió catalana. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els dijous i els diumenges a La 2 i els dissabtes a Ràdio 4.

'Efecte Collins' descobreix aquesta setmana la música excelsa d'un dels nostres pianistes de jazz més internacionals i viatgers. Marco Mezquida, qui ha treballat amb Chicuelo, Sol Picó o Sílvia Pérez Cruz, visita la Sala Apolo acompanyat dels seus darrers còmplices musicals: el percussionista Aleix Tobías i el violoncel·lista Martín Meléndez amb qui ha publicat el disc 'Talismán' (2020).

Aleix Tobías, Marco Mezquida i Martín Meléndez a la sala Apolo

Aleix Tobías, Marco Mezquida i Martín Meléndez @josepechaburu rtve catalunya

Hi ha consens entre la premsa, programadors, públic i els seus propis col·legues a assenyalar Mezquida com una de les aparicions més brillants i prometedores en l'escena musical de la península en dècades i un artista destinat a conquerir qualsevol escenari imaginable al món. Nascut a Menorca el 1987, es va llicenciar a l'ESMUC al 2009 i des de llavors ha gravat més de 50 discos amb els millors músics del país.

Marco Mezquida actuació a la sala Apolo a 'Efecte Collins'

Marco Mezquida @josepechaburu rtve catalunya

Marco Mezquida, al mini documental de la setmana, fa un viatge on reflexiona sobre el soroll, el silenci i la música. Segons el compositor de jazz, la música ha estat present els darrers anys a llocs on abans hi havia silenci. Això ha fet que la sentim a tot arreu i a tota hora, i provoca que ens insensibilitzem i que no l'escoltem com caldria. Mezquida vol dignificar aquest moment de culte, el moment d'escoltar música plenament, amb tots els sentits.

Per Marco Mezquida, la música també és conversar i no es marca límits amb la veneració cap a d'altres estils més populars o experimentals fora del jazz. A 'Efecte Collins' en tindrem una espectacular mostra.

Marco Mezquida actuació a la sala Apolo a 'Efecte Collins'

Marco Mezquida @josepechaburu rtve catalunya

RTVE

anterior siguiente