Enlaces accesibilidad
Divendres 3 de juliol a les 10:55h a La 2

'Carràrius' visita els carrers de Granollers, Reus, el Vendrell, la Garriga i Gavà

  • Rubèn Muntañà descobrirà una de les fondes catalanes més antigues que es coneixen, les cases pairals d'Àngel Guimerà i Pau Casals i la història de l'escultura del general Prim, entre d'altres

Per
Aquesta setmana, el programa 'Carràrius' visita Granollers
El programa 'Carràrius' visita Granollers

'Carràrius' és el nou programa en català de divulgació històrica sobre els carrers de Catalunya. El presenta en Rubèn Muntañà i s'emet els divendres a La 2.

Aquesta setmana TVE Catalunya recupera el cinquè capítol de 'Carràrius, un espai presentat per l'actor i novel·lista Rubèn Muntañà. Aquest divendres 'Carràrius' mostra els secrets i les curiositats dels carrers de GranollersReusel Vendrellla Garriga GavàRubèn Munañà descobrirà de quina manera els mercats han canviat la història de dues de les ciutats. També coneixerà carrers que van ser testimonis de fets miraculososcarrers amb aigües termals jaciments prehistòrics únics.

Granollers, el presentador del programa passejarà per uns quants punts del famós mercat dels dijous, aturant-se a fer un esmorzar de forquilla a una de les fondes catalanes més antigues que es coneixen i aixoplugant-se sota una de les icones de la ciutat: la Porxada.

Partirà de la plaça de Prim de Reus per conèixer la llarga història de l'escultura del general Prim. Tot seguit, es recrearà la processó que va salvar la ciutat d'una epidèmia de pesta tot caminant pel Raval de Santa Anna, on descobrirà una divertida figura de la qual s'ha perdut el significat.

Al VendrellRubèn Muntañà passarà per les cases pairals d'Àngel Guimerà i Pau Casals, situades pràcticament una al costat de l'altra. Després de fer un recorregut pel centre coneixerà l'accidentada història d'una altra escultura, la de l'àngel que serveix com a penell que es troba al capdamunt del campanar.

I per acabar, la Garriga, que sorprendrà amb un munt de secrets que són detectables a simple vista però que cal desxifrar, i Gavà, on visitarà el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà.

RTVE

anterior siguiente